Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

SOSYAL MESAFE TAKİBİ YAPILACAK ?

Hashtag

Fransa’da “StopCovid” uygulaması ile sosyal temas takibi planlanıyor?

Fransa Bilişim Hizmetleri Bakanı Cedric O, “StopCovid” adlı devlet destekli sosyal temas takibi uygulamasını 2 Haziran’a kadar hayata geçirmeyi planladıkalarını söyledi.

“StopCOVID » isimli telefon uygulaması için hazırlanan projenin olumlu ilerlemeler katettiği ve önümüzdeki hafta test aşamasına geçileceği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

“StopCOVID” uygulaması ne işe yarıyor ?

Bu uygulama sayesinde insanların sosyal temas takibi gerçekleştirilecek.

“StopCOVID” uygulaması ile son kişiler ile kurulan temas belirlenebilecek. Bu uygulama sayesinde insanların sosyal temas takibi gerçekelştirilecek.

Böylece virüs taşıyan insanların izole edilmesi sağlanabilecek ve virüsün yayılması da önlenebilecek. Hükümet bu sistem sayesinde koronavirüsün ikinci dalga oluşumunu önlemeyi planlıyor.

“StopCOVID” kullanımı mecburi mi?

Hükümetin, StopCovid’in zorunlu olmayacağını ve bu nedenle herkesin kendi isteğine bağlı olduğunu amaçlamaktadır.

“StopCOVID” kullanımı nasıl olacak?

“StopCOVID” uygulamayı akıllı telefonlarına yükleyen iki kişi caddede “yakın” bir mesafede (1,5 metrelik) buluştuğunda, cihazları Bluetooth kablosuz bağlantısı tarafından algılanacak.

Daha sonra buluşmayı gerçekleştiren iki kişinin bilgileri bir şifreleme yöntemi ile anonimleştirilecek ve otomatik olarak telefonların her birine kaydedilecek.

Her iki kişinin de koronavirüs testi pozitif çıkmadıysa ve semptomları yoksa, hiçbir şey olmayacak.

Ancak uygulamayı kullanan kişilerin koronavirüs test sonucu pozitif çıkarsa ya da koronavirüs semptomları taşırsa, son 15 gün içinde temas kurduğu herkese bir bildirim aktarılacak.

Kaynak: arti33.com

. Towntalk
remove_red_eye478

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur