Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Türkiye’den Belçika’daki Liege Valiliğine maske yardımı

Hashtag

Profile image

Ada

Valon Bölgesi

Türkiye, Belçika’daki Liege Valiliğinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele bağlamında yardım talebi üzerine, Valiliğe maske yardımı yaptı.

Liege Valiliği, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliğine mektup göndererek ülkeler arası dayanışma kapsamında koruyucu sağlık malzemesi yardım talebinde bulundu.

Türkiye tarafından bu talebin olumlu karşılanmasının ardından Valiliğe 20 bin maske gönderildi.

Bağışlar, Brüksel Büyükelçiliğinde 11 Mayıs 2020’de düzenlenen törenle Büyükelçi Dr. Hasan Ulusoy tarafından Liege Valisi Herve Jamar’a teslim edildi.

Büyükelçi Ulusoy, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin her zaman kara gün dostu olduğunu, insani krizlerle mücadelede müttefiklerinden gelen yardım taleplerini yanıtsız bırakmadığını belirterek “Valiliğe yapılan yardımlar, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun himayesinde devletimiz adına gerçekleştirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Liege Valisi Jamar da yardım için şükranlarını sunarak maskelerin sağlık ve bakımevlerinde ihtiyaç sahiplerine verileceğini belirtti.

Jamar, bölgesindeki Türk toplumunun da dayanışma faaliyetlerinden övgüyle bahsetti.

https://www.belemturktv.com/

. Towntalk
remove_red_eye277

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur