Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'DAKİ TÜRK DOLANDIRILDI !!!

Hashtag

Aslen Adanalı olan Ata Polat, geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletine bağlı Houston kentinde bir iş bularak ailesi ile birlikte Amerika'ya yerleşti.

Chase Bank'ta hesap açan ve bir miktar parayı buraya yatıran Polat, Corona Virüs salgını sürecinde işler askıya alınınca Türkiye'ye de dönemedi. Salgın süresince evden çıkmayan Ata Polat önceki gün Chase bank'taki hesabında bulunan 1200 doların 10 günde farklı isimlere gönderildiğini farkederek bankayı aradı.

Ata Polat "İnanın nasıl olduğunu anlayamadım. Çok aktif kullanmadığım hesabımdan, wire transfer şeklinde bir çok kez transfer yapmışlar. Bende bunu sonradan farkedip bankanın fraud servisine bildirdim. 10 gün süre istediler. Geri dönüş yapmadılar. Tekrar aradım. Bana sizin ip den yapılmış bu yüzden parayı geri ödemeyi kabul etmiyoruz dediler. Aktivitasyon kodu da gönderdik telefonunuza diye eklediler. Ancak ne aktivitasyon kodu var, ne de işlemin nasıl yapıldığı belli. Burada banka transfer yapıldığında bir uyarıda göndermedi." dedi.

Sosyal Medya'da Chase Bank müşterilerinin buna benzer dolandırıcılık olaylarıyla karşılaştıkları belirtilirken, bankanın bu konuda müşteriyi uyarmadığı ve güvenlik açığı konusunda önlem almadıkları aktarılıyor.

Uzmanlar ise durumun bir adli vaka olduğuna dikkat çekerek, "Bu bir polisiye olay. Banka bu konuda gerekli tedbirleri alması gerekirdi. Bankanın sorumluluğu var." diye konuştu.

Aynı IP'den hesap hareketi olmadığına inanan Polat, "Bankanın güvenlik açığı var. Biri aynı IP'den nasıl benim mobil hesabımı ele geçirebilir ki? Bunlar küçük tutarlarla transfer yapmışlar. Eğer büyük tutar yapsalar banka uyarı smsi veya onay kodu atardı. Bana bu konuda ne uyarı nede aktivasyon kodu geldi. Telefon numaramda bankada kayıtlı. Muhtemelen bankanın bu açığını bilen hırsızlar, böyle işleri yapıyor." şeklinde konuştu.

. Towntalk
chat_bubble_outline1
remove_red_eye4169

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur
Profile

Muharrem gunaydin

Banada oldu aynisi bank of America da ama bana geri odediler parayi