Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

‘Ankara Anlaşması’ Parlamentoya Taşınıyor

Hashtag

İngiltere’de İşçi Partisi Edmonton Milletvekili Kate Osamar, Ankara Anlaşması olarak bilinen ECAA-2 adlı vize ile kalan insanların durumunu parlamento gündemine taşımaya hazırlanıyor.

Kate Osamar ilişkin bir açıklama yaparak, Muhafazakar Parti hükümetine çağrı yaptı.

Sorun Ankara Anlaşmalıların kendisi ile temasa geçmeseni isteyen Kate Osamar’ın açıklaması ve çağrısı şöyle:

“Muhafazakar Parti Hükümeti’nin Covid-19 sürecine yönelik bakış açısı ve politikaları bir felaket ve trajediye dönüşmüş ve yaşanan ölümler de bunun bedeli olmuştur.

Hükümetin süreci başarısız yönetmesi sonucunda bir çok insan bunun bedelini ekonomik olarak ta ödeyecek.

İngiltere’nin ECAA-2 (Ankara Anlaşması) adlı vize türü sorunlu ve bu vize türü ile ülkemizde çalışan Türkiyeli işverenler büyük zorluklar yaşamaktadır. Covid-19 krizi başladığından bu yana bu vize türü ile burada yaşayan bir çok insan bana ulaşarak, ciddi sorunlar yaşadıklarını aktardılar.

Serbest meslek sahibi olduklarını ve bu süreç ile birlikte işlerini kaybettiklerini yada yapamaz hale geldiklerini belirterek, Hükümet tarafından ilan edilen destek programlarından hiçbirine erişemediklerini ifade etiler.

ECCA-2 adlı vize türü bir diğer adıyla “Türk İş Insanlari vizesi”, İngiltere’de yeni bir iş ve işletme açan veya yerleşik bir işletmeyi yürütmek için İngiltere’ye gelen Türk vatandaşları için geçerlidir. Ancak bu vize koşulları uyarınca kamu fonlarına başvurmuyorlar, bu da mevcut krizde ekonomi dönerken onlara yardım etmek için herhangi bir destek talep edemeyecekleri anlamına geliyor. Aynı zamanda, İş Kurma Planı’na mı yoksa Serbest Çalışan Gelir Destek Programı’na mı erişeceklerine dair tam netlik yoktur.

Bu asla kabul edilemez. Sadece seçim bölgem olan Edmonton, Türkiyeli toplumdan oluşan geniş bir kitleye sahip.

Bölgede yerel topluma, kültüre ve ekonomiye büyük katkılarda bulunan birçok Türkiyeli firmamız var. Bu tarihi kriz sırasında Hükümetin, ECCA-2 Vizesi alan insanları gözardı etmesi büyük bir yanlıştır. Hükümet derhal bu insanları daha fazla desteklemek için çaba göstermeli ve adım atmalıdır.

Elbette ki konuyu Parlamento’ya taşımış durumdayım ve İçişleri Bakanı ve ilgili kurumların konuyu gündemlerine almaları için çaba içerisindeyim. Edmonton bölgesindeki Türkiyeli toplum seçmenlerim bilmeli ki bu vize türündeki insanlara derhal gerekli desteğin sağlanması için yoğun bir çalışma yürütmeye devam edeceğim.

Bu zorlu süreçte insanlar işlerini kaybetmemek ve sürdürebilmek için mücadele ediyor ve inanılmaz derecede zor zamanlardan geçtiğini biliyorum.

Bu zorlu ve sıkıntılı süreç ile ilgili herkesi çalışma ofisim ile iletişime geçmeye davet ediyorum ve kişisel olara her türlü destek ve dayanışma ile yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Bu konuda çalışma ofisim ile taleplerinizi paylaşarak, konuyu Hükümetin gündemine alması için sergileyeceğimiz mücadeleye katkı sunmanızı isterim.

Hükümet, bu ülkeye çalışmaya gelmiş ve bu ülkeye bir çok şey katmış insanlara ve bu zor dönemde gerekli destek ödemeleri yapmak zorundadır. Bu tüm insanlığı tehdit eden kriz döneminde Hükümet, bu ülkeye büyük katkılar sağlamış ve sağlayan bu vize türündeki Türkiyeli işçi ve işverenleri destekleyerek katkıda bulunmalıdır.

Hükümet,Ankara Antlaşması ile ülkemizde yaşayan insanların daha fazla zorluk çekmemeleri için en kısa zamanda gerekli adımlar atılmalıdır. Kamu fonlarında değişikliğe gidilmesi ve Türkiyeli toplumların desteklenmesi için acil düzenlemeler yapmalıdır.

Bu konuda Hükümet adım atana kadar ihtiyacı olan herkes için mücadele etmeye ve haykırmaya devam edeceğim.

Kate Osamor

Edmonton İşci Partisi Milletvekili”

KAYNAK:(EUROVİZYON: http://www.eurovizyon.co.uk/ingiltere/ankara-anlasmasi-parlamentoya-tasiniyor-h67615.html )

. Towntalk
remove_red_eye505

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur