Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ONTARIO YENİDEN KAPANMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Hashtag

Ontario Eyalet Başkanı Doug Ford, pandemi döneminde olabilecek en zor kararı alarak geri adım atmak zorunda kalabilir.

Doug Ford, salgın boyunca haksız fiyat artışı yapan işyerlerine açtığı savaş başta olmak üzere, kirasını ödemekte zorlanan küçük esnafı koruması ve eyalet genelinde test sayısının arttırılmasına yönelik çabalarıyla milyonlarca kişinin takdirini kazandı. Bununla birlikte Ford, eyalet genelinde COVID 19 salgınının son dört günde ortalama 400 olarak belirlenen artışı karşısında, kısıtlamaları yeniden uygulamaya sokmak zorunda kalabilir.

Ford’un kısıtlamaların hafifletilme tarihini verdiği 10 Mayıs 2020 tarihinde eyalet genelindeki günlük vaka artış sayısı 300’ün altındaydı.

19 Mayıs 2020, Salı günü itibariyle birçok küçük işletmenin yeniden ticaret hayatına dönmesinin hemen ardından Ontario’da COVID 19 pozitif test edilen vaka sayıları günlük 427, 394, 413 ve 404 olarak belirlendi. Sözkonusu rakamların büyük çoğunluğu ise GTA bölgesinde kaydedildi. Diğer yandan günlük ortalama 20.000 olarak hedeflenen test sayısı yarısına bile ulaşmadı.

Toronto Belediyesi Sağlık Memuru Dr Eileen DeVilla, sözkonusu artışın Anneler Günü dolayısıyla tedbirsizce yapılan ziyaretlerden kaynaklandığı ve önümüzdeki hafta daha da artacağı görüşünde.

Salgının eyaletteki yansıması hakkında görüş belirten uzmanlar ise olumlu konuşamıyorlar.

Ontario’nun yaşlı bakımevlerindeki testlerin neredeyse tamamlaması ve trajik hale gelen vaka sayısının kontrol altına almasının ardından kısıtlamaların hafifletilmesiyle birlikte yeniden tırmanan rakamlar henüz alarm verilecek noktaya gelmese de uzmanlar başta karar mekanizmasını yürüten politikacılar olmak üzere tüm halkı uyardılar.

Toronto Üniversitesi salgın hastalıklar bilimi uzmanlarından Dr. David Fisman, durumun iyiye gitmediği görüşünde. Anneler Günü haftasonunda başta Ford’un kendisi olmak üzere fiziksel mesafe kurallarının dikkatsizce ihmal edildiğini belirten Fisman, daha net sonuçlar alınmadıkça kısıtlamaların yeniden aktif hale gelebileceğini söyledi.

Western Üniversitesi kamu ve küresel sağlık uzmanlarından Dr. Nitin Mohan tam kapasiteyle test yapılmadıkça, eldeki verilerin kısıtlamaların hafifletilmesi konusunda karar verebilmek için oldukça yetersiz olduğu görüşünde.

Toronto Üniversitesi salgın hastalıklar bilimi uzmanlarından Dr. Lauren Lapointe-Shaw ve Dr. Ashleigh Tuite ise rakamlar arttıkça salgını kontrol etmenin güçleştiğini ve durumun belki de Mart başındaki çizelgeye geri döneceği endişesini taşıdıklarını belirttiler.

Son olarak Toronto Üniversitesi bulaşıcı hastalıklar uzmanlarından Dr. Andrew Morris dünyadaki diğer örneklere bakıldığında, ancak salgın eğrisi tamamlandığında ekonomik ve sosyal kısıtlamaların hafifletildiğini, Ontario’da ise henüz bu çizgiye gelinmeden erken hareket edildiğini söyledi.

http://www.perfectgazete.com/

. Towntalk
remove_red_eye830

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur