Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKA BAKANI ÖZÜR DİLEDİ

Hashtag

Belçika’da hafta sonunda vatandaşların Almanya, Fransa, Lüksemburg ile Hollanda’ya aile ziyareti ve alışveriş için gidebileceğinin duyurulmasının ardından ziyaret ve alışveriş için yola çıkan vatandaşlar sınırlardan geri çevrildi.

Bu gelişme üzerine Fransa-Belçika sınırında yaşanan sıkıntı nedeniyle, Fransız yetkililer henüz sınırların açılmadığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Philippe Goffin (MR), Fransa sınırında yaşananlarla ilgili özür dileyerek, vatandaşların aile ziyareti ve alışveriş kararı ile ilgili Fransa’yla görüşmelerin yapıldığını ancak iletişimde sıkıntı olduğunu düşündüğünü ifade etti.

VRT NWS’ye konuşan Goffin, “Bu yaşananlar için açıkça özür dilemek istiyorum. Belçika hükümeti Cuma akşamı vatandaşların sınır ötesi aile ziyaretleri ve alışveriş yapabilmeleri konusunda bir karar aldı. Daha sonra komşu ülkelerdeki meslektaşlarımız ile bakanlar düzeyinde istişareler yapıldı. Karar muhtemelen adı geçen ülkelere çok geç iletildi. Fransa ve Hollanda hükümetleri bilginin yerel makamlara aktarılması için yeterli zamana sahip değildi. Fransa’da akraba ziyareti ve alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar ile sınırın her iki tarafında yaşayan boşanmış ebeveynlerin çocukları veya sınırdaki bir okula devam eden çocuklar için, Fransa sınırların Belçikalılara açılmayacağını duyurdu. Fransa sınırını geçmek isteyen Belçikalılar Fransız polisi tarafından geri gönderildi. Hollanda’da, Sluis ve Hulst belediye başkanları, Belçika’nın yeni düzenlemelerinden haberdar olmadıkları için şaşırdılar” sözlerine yer verdi.

Goffin, Fransız-Belçika sınırında 15 Haziran’a kadar her şeyin aynı kalacağını doğruladı.

https://www.belemturktv.com/

. Towntalk
remove_red_eye505

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur