Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

FRANSA'DA MÜSLÜMAN MEZARLIĞI İÇİN MEKTUP ?

Hashtag

Fransa'da Müslüman mezarlıklarının genişletilmesi için mektup?

Fransa'da hayatını kaybeden ve ulaşım yasakları nedeniyle memleketlerine gönderilemeyen Müslümanlar için mezarlıklarda daha fazla yer ayrılması talebiyle bakanlığa mektup yazıldı.

Mektubu kaleme alan farklı partilerden 8 milletvekili, Fransa'da Müslümanlara ayrılan mezarlıkların genişletilmesini talep ediyor.

Covid-19 öncesi Müslümanların cenazelerinin çoğu doğdukları ülkelere gönderilirken, ulaşım yasaklarıyla birlikte bu kişilerin Fransa’da defnedilmesi zorunluluğu mezarlık sorununu bir kez daha gündeme taşıdı.

Fransa’da Müslüman dernekleri, mezarlıklarda kendilerine çok daha fazla yer ayrılmasını istemelerine rağmen, bu konuda söz sahibi belediye meclisleri, laiklik yasasının “katı” bir şekilde uygulanması yüzünden karar vermekte gecikiyor.

İçişleri bakanlığından yapılan açıklamada, "Belediye başkanları duruma çözüm üretmeli. Müslümanlara ayrılan parsellerin sistematik olarak genişletilmesi gerekmiyor ancak yakın bölgelerde soruna çözüm üretilebilir" mesajı verildi.

Fransa'da belediyelerin mezarlıklarda Müslümanlara parsel ayırması zorunlu değil

. Towntalk
remove_red_eye582

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur