Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

PARİS SOKAKTA ! SAYI 20 BİN OLDU !

Hashtag

Paris'te toplanma yasağına rağmen 20 bin kişi polis şiddetini protesto için bir araya geldi?

Fransa'nın başkenti Paris'te yaklaşık 20 bin kişilik bir grup ABD'de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden George Floyd ve 2016'da Fransa'da benzer şekilde can veren Adama Traore için yürüdü.

Polis şiddeti sonucu iki siyahi ismin hayatını kaybetmesine tepki gösteren grup "Adalet yoksa barış da yok", "Polis her yerde adalet hiçbir yerde", "Siyahilerin hayatları da önemlidir" gibi sloganlar ve pankartlarla Paris Adalet Sarayı avlusu önünde toplandı.

Gösteriye çok sayıda genç ve Sarı Yelekliler hareketinden katılımın olması dikkat çekerken, Fransa'da sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına rağmen 10 kişiden fazla katılımlı etkinliklerin hala yasak olması sebebiyle polis kalabalığa müdahale etti.

Gösteriler barışçıl başladı, polis kalabalığı dağıtmak için müdahale etti

Barışçıl şekilde başlayan gösteriler akşam saatlerine doğru polis müdahalesiyle bir anda karışırken, güvenlik ekiplerinin kendilerine havai fişek atan protestoculara biber gazıyla müdahale ettiği görüldü. Olaylarda ufak çaplı yangınlar çıkarken, göstericiler çöp konteynerleriyle cadde üzerlerine barikatlar kurmaya çalıştı.

Fransa'da Lille ve Marsilya gibi ülkenin büyük şehirlerinde de benzer gösterilerin yaşandığı kaydedildi.

Traore'nin de son sözleri "Nefes alamıyorum" olmuştu

2016 Temmuz'unda Paris'in kuzeybatısında yer alan Val-d'Oise bölgesinde 24 yaşındaki Adame Traore jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmış, ancak olaydan iki saat sonra Traore hayatını kaybetmişti. Daha sonra ortaya çıkan adli tıp raporlarınına dayanarak mahkeme, jandarmaların suçsuz olduğunu söylese de, Traore'nin ailesinin yaptırdığı adli tıp raporunda maktülün nefes yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Sidney'de de benzer görüntüler: Irkçılığa karşı 3 bin kişi toplandı

Avustralya'nın en büyük şehri Sidney'de de benzer olayları protesto etmek amacıyla üç bin kişilik bir grup gösteri düzenledi. Protestolara siyahi ve Avustralya'nın yerli halkından çok sayıda kişinin katılması dikkat çekti.

Avustralya'da da ABD ve Fransa'daki siyahi vatandaşların polis şiddeti sonucu ölümüne benzer bir vaka daha yaşanmıştı. 2015 yılında Sidney'deki bir hapishanede 26 yaşındaki Aborjin asıllı David Dungay beş kişilik bir gardiyan ekibi tarafından alıkonulmuş ve olay sonrası mahkum hayatını kaybetmişti.

Avustralya Kraliyet Komisyonu verilerine göre 1991'den bu yana ülkede 432 yerli halktan gelen kişi, polis şiddeti sonucu hayatını kaybetti.

Kaynak: https://tr.euronews.com/2020/06/03/

. Towntalk
remove_red_eye946

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur