Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DE EVLİLİK SİTESİ İNSANLARI DOLANDIRDI !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletine bağlı Maple Shade kentinde yaşayan Martins Cuma Inalegwu ve Steincy Mathieu önce Facebook tarzı bir internet sitesi kurdu.

Ardından robot hesaplar açarak sahte fotoğraflar üreten 2 kafadar evlilik vaadi ile binlerce kişiyi dolandırdı. 5 ay içinde 6 milyon dolar toplayan şahısları Nijerya ve Türkiye'de mağdurlar şikayet edince FBI devreye girdi.

Gözaltına alınan şahıslar hakkında telefon ve e-posta yoluyla dolandırıcılık suçlaması yöneltildi.

31 yaşındaki Inalegwu 24 yaşındaki Mathieu 2016 yılından beri site kurduklarını siteye sahte profil ve fotoğraflar yüklediğini, kendileri ile iletişim kuranlara sahte kadın profillerinden Amerika'da evlilik yapmak için vaadler verdiğini ve para aldıklarını belirtti.

Yetkililer, Inalegwu ve Mathieu'ın hesaplarından 3,1 milyon dolar tespit ettiklerini geri kalan paraya ulaşamadıklarını aktardı.

Bugüne kadar 33'ten fazla kurban belirlediklerini ifade eden yetkililer "Çift, kişisel harcamalar için para harcadı, kontrol ettikleri diğer banka hesaplarına para aktardı ve Nijerya ve Türkiye'den Amerika'ya yerleşmek isteyen binlerce insanla yazıştıkları tespit edildi. Komplocular sosyal medya web siteleri aracılığıyla mağdurlarla ilk temasta bulunduktan sonra hayali isim ve fotoğraflarla romantik bir ilişki kurmuş gibi davrandılar ve kurbanlardan hayali acil ihtiyaçlar için kendilerine veya ortaklarına para göndermelerini istediler. Başka bir yöntem ise sahip olmadıkları mülklerin reklamını yaparak ve bu mülkler için uygulama ücretleri ve güvenlik depozitoları toplayarak insanları dolandırdılar." dedi.

. Towntalk
remove_red_eye865

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur