Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

HOLLANDA YANACAK !!!

Hashtag

Hollanda’da sıcaklıkların tehlileki boyutlara ulaşması üzerine alarm verildi ve tabiri yerindeyse resmen yanacak.

Ülkenin özellikle güney kesimlerinde, bugün sabahtan bu yana devam eden sıcaklık artışının tehlikeli boyutlara ulaşması üzerine devlet uyarı yayınlandı.

Araçlarıyla yolculuk yapanlara yeterince su bulundurmaları ve evcil hayvanlarını aracın arkasına terk etme konusunda dikkatli olmaları çağrısı yapıldı. Normalde pek çok kişi hayvanını aracının bagajında taşıyor ancak bu sıcaklık dalgası sırasında ölümcül olabileceği için tavsiye edilmiyor.

Ayrıca, araçlarıyla yolculuk edenlere, dışarıda hava sıcaklığı 31 derece olduğunda aracın kapalı mekanlarında 45 dereceye kadar yükselebildiği hatırlatıldı.

Hollanda kalkınma ve su idaresi (Rijkswaterstaat) tarafından yapılan açıklamada, olası araç bozulmalarında kullanılmak üzere şemsiye bulundurulması ve sıcak asfalt üzerinde beklemekten kaçınılması tavsiye edildi. Yolda kalan araçların, bir kurtarıcı tarafından en yakın benzin istasyonu ya da parka çekileceği de ilave edildi.

Aynı şekilde, sıcak hava nedeniyle kuruyacak olan yol kenarındaki otların yanması ihtimaline karşı da dikkatli olunması ve buna sebep olacak, sigara izmariti gibi yanıcı ve yakıcı maddelerin atılmaması için de çağrı yapıldı.

RIVM ise, bu gibi aşırı sıcaklarda yaşlı ve bebeklerle, kronik hastalar ve aşırı kilolu kişilere, daha da dikkatli ve özenli olunması gerektiğini bildirdi. RIVM, ince elbiseler giyilmesini ve güneş kremi kullanılmasını da tavsiye etti. Sıcaklığın bütün hafta devam etmesi bekleniyor.

. Towntalk
remove_red_eye157

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur