Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ZAM YERİNE İŞ GARANTİSİNE ‘RAZI’ OLDULAR

Hashtag

Sürekli iş mi, maaşlara zam mı? Korona virüsü salgınının getirdiği çıkmazlar sebebiyle bu iki konuda ikilemde kalan Hollanda sendikalar federasyonu (FNV) tercihini iş garantisinden yana kullandı.

Şöyle ki;

Hollanda sendikalar federasyonu FNV, %5 olarak açıkladıkları genel maaş zammı isteğinden vazgeçildiğini açıkladı. Bunun yerine, işlerin kötü gittiği sektörlerde düşük maaş zammıyla da olsa, daha fazla iş garantisine razı olundu.

Ancak işlerin iyi gittiği paket servisi veya gıda sektörü gibi alanlarda %5’lik artış talebi değiştirilmedi. Ayrıca sağlık sektörü gibi önemli alanlarda çalışanlar için, yıl bazında yüzdelik bir artış değil, her ay 200 euro artış isteniyor.

Sendikalar, şu an işleri iyi gitmeyen sektörler için düşük maaş zammının yanında, ilerisi için daha fazla sözleşmeli çalışan almaları için de anlaşma yapılabileceğini ve böylece taşeron çalışanlar (uitzendkrachten) için başka bir bakış açısı geliştirileceğini düşünüyor.

Bu açıklamalara ilk tepki, Hollanda İşverenler Derneği (AWVN) müdürü Raymond Puts’tan geldi. Puts, genel olarak üzerinde konuşulacak konuları anladıklarını, bu tekliflerin sektörel bazda değerlendirileceğini açıkladı.

AWVN, daha önce yaptığı açıklamada, eğer ekonomi kötüye giderse; maaş artışının ertelenmesi ya da iptal edilmesi gerektiğini bildirmişti.

. Towntalk
remove_red_eye159

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur