Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

TÜRKİYE'DEN BELÇİKA'YA DÖNÜŞLERDE KARANTİNA AÇIKLAMASI

Hashtag

Başkent Brüksel´in ikinci büyük belediyesi olan Schaerbeek´te Türk kökenli belediye başkan yardımcısı ve Brüksel bölge milletvekili Sadık Köksal,yeni tip koronavirüs(KOVİD-19)salgının engellenmesi konusunda Belçika içişleri bakanlığı tarafından 10 Temmuz günü yayınlanan kararname ile Belçika'dan yurtdışına,yurtdışından da Belçika'ya zorunlu olmayan seyahatlerin yasak olduğunu, Belçika'dan Türkiye'ye giden yolcuların Belçika'ya dönüşlerinde form doldurmalarını ve sonra kendilerini karantinaya almaları gerektiğini söyledi.

BelTurkHaber genel yayın yönetmeni Şükrü Sağlam'ın Belçikalı Türklerin Türkiye'ye seyahetleri ve seyehat dönüşlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği yönündeki gündeme dair sorularını yanıtlayan milletvekili Köksal, "15 Haziran itibarı ile Belçika Schengen ülkelerine ve bazı avrupa ülkelerine sınırlarını açtılar. 1 Temmuz itibarı ile de AB konseyinin tavsiyeleri doğrultunda AB dışındaki 14 ülkeye seyehati serbest bıraktılar.Bu ülkeler dışında kalan ülkeler ise gidilmeyecek ülkeler anlamına geliyor." diye konuştu.

Son haftalarda sosyal medya üzerinde çok sayıda yapılan paylaşımın bilgi kirliliği oluşturduğuna işaret eden Köksal," Vatandaşlarımızın kafası bu paylaşımlar ve açıklamalar karşısında hayli karıştı. Hükümetin paylaştığı genelgede Avrupa Birliği üye ülkeleri Renk kodlarına ayrılarak güvenli ve güvensiz bölgeler belirlendi. Belirlenen bu harita dışında kalan ülkelere ise zorunlu haller dışında seyahat edilmemesi yönünde talimat ve tavsiyeler var. Bu nedenledir ki Türkiye, Ab ülkeleri ve dışında kalan 14 ülkenin yer aldığı liste içerisinde yok. Umarım 15 Temmuz'da yapılacak AB toplantısı sonrasında Türkiye bu listeye alınır." dedi.

Karayolu ve Havayolu ile Türkiye'ye seyahat eden Türk kökenli vatandaşların dönüşlerinde ne gibi bir uygulamaya tabi tutulacakları hususunun 10 Temmuz günü yayınlanan hükümet kararnamesi ile açıklığa kavuştuğunu aktaran milletvekili Köksal,"Bu hafta sonu havayolu ile Türkiye'den Belçika'ya yapılan uçuşlarda yolculara form doldurmaları istendi. Doldurulan bu formlarda evinizde 14 gün karantinada kalacağınızı taahhüt ediyorsunuz.Bu daha önce Türkiye'ye izine giden Türk kökenli vatandaşların Belçika'ya dönüşlerinde 14 gün karantinada kalacakları anlamına geliyor. Belçika'da koronavirüs'ün yayılması yarı yıl tatilinde öğrencilerin başka ülkelerde yaptıkları kamplardan dönüşlerinden sonra hız kazandı.Unutmayalım seyahat esnasında bir çok kişi ile temas ediyoruz, kendimiz ve sevdiklerimizin sağlığı için kendimizi izole edelim" dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı ve Schaerbeek Belediyesi'nin çocuklara yönelik aktiviteleri hakkında'da bilgi veren milletvekili Köksal,"Koronavirüs salgını dolayısı ile bu sene Belediyemiz sınırlarında ikamet eden müslüman kökenli vatandaşlarımızın çoğu kısıtlamalardan dolayı tatile çıkamadılar. Schaerbeek belediyesinin yıllardır kurban bayramlarında kurduğu geçici mezbahalar Brüksel bölge hükümeti tarafından kaldırıldı. Brüksel'de bu sene Kurban kesmek isteyenler evlerde kesim yasağı olduğundan Anderlecht semtindeki kesimhanede kurbanlarını kesebilecekler. Bu vesile ile şimdiden Belçika'da yaşayan tüm vatandaşlarımızın Aileleri ve sevdikleri ile iyi bir Kurban Bayramı geçirmelerini diliyorum. Belediye olarak Kovid-19 dan dolayı tatile gitmeyen çok sayıda aileleri göz önüne alarak çocuklara yönelik bu sene çok sayıda aktiviteleri hayata geçiriyoruz.Belediyemizin 1030.be sitesine girerek çocuklarımızın bu aktivitelerden faydalanmalarını tavsiye ediyorum"diye konuştu.

. Towntalk
remove_red_eye725

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur