Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKA'YA YENİ GELENLERİN DİKKATİNE !

Hashtag

Flaman Hükümeti Sosyal Hizmet ve Eşit Haklar Bakanı Bart Somers, Belçika’ya yeni gelenler için ücretsiz olan uyum kurslarının (integrasyon) 2022 yılından itibaren ücretli olacağını açıkladı.

Bakan Bart Somers, vrt NWS’ta yer alan habere göre, Belçika’ya yeni gelenlere verilecek uyum kurslarının yanı sıra, kursiyerlere Belçika’nın değerleri ve öncelikleri olmak üzere, ülkeye bağlılık kabulünü içeren bir döküman imzalatılacağını ifade etti.

Vatandaşlık testi (burgerschapstest) dediğimiz yeni uygulama 4 bölümden oluşacak:

1- Asgari düzeyde Flamanca konuşmak

2 – Flaman toplumu hakkında bilgi sahibi olmak

3 – Ekonomik sürdürülebilirlik

4- Belediyede yada bir şirket veya bir kuruluşta staj görme (muhtemelen ikişerli grup halinde).

Uyum kursları için ilk 2 şart önceden de var olmakla birlikte, son 2 uyum yasası metni yeni eklenmiştir.

Flaman Ekonomi ve Iş Bakanı Hilde Crevits ise “Ülkemize yeni gelenler otomatik olarak işçi bulma kurumuna (VDAB) kaydedilecektir. Böylelikle yeni gelenlerin iş pazarına ulaşabilirliğini arttırmayı düşünüyoruz.” dedi.

Bart Somers “Flamanca ve Sosyal Oryantasyon Eğitim Kurslarından ilk 2 kursun eskiden bedeva olduğunu, 2022 yılından itibaren bu 2 kurs başına 90 euro ücret alınacağını söyleyerek, ” Karşılığında yeni gelenlere daha kişisel ve yoğun bir danışmanlık ve rehberlik sunacağımızın altını çizmek isterim” ifadelerine yer verdi.

https://www.belemturktv.com/

. Towntalk
remove_red_eye674

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur