Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İZİN DÖNÜŞÜ KARANTİNA OLACAK MI ?

Hashtag

Bir türlü net bir bilgi verilemiyor. İş o kadar uzadı ki tatil dönüşü hem Hollandalıların hem de gurbetçilerin nasıl bir yol izleyeceği iyice muamma oldu.

Hollanda’nın turuncu kod uyguladığı ülkelere tatile gidenlerin dönüşte nasıl bir uygulamaya tabi olacağı konusunda belirsizlik sürüyor.

Son olarak sarı kodlu Hırvatistan’ın turuncu koda alınması ile yeniden gündeme gelen ancak kimsenin kesin bir cevap vermediği karantina mecburiyeti uygulamasının nasıl olacağı sorusu hala ortada duruyor.

Türkiye konusunda oldukça sert ve tavizsiz açıklamalar yapan yetkililerin Hırvatistan’da tatile olan Hollandalılara derhal ülkeye dönmelerini ve 14 gün evlerinde karantinada kalmalarını tavsiye etmeleri de yeni bir belirsizliği ortaya çıkardı.

İş yerlerinden izin alarak bu ülkeye giden çalışanlar, dönüşte karantinada kalmak için izin günlerini mi kullanacaklar yoksa hasta sayılarak evde mi kalacaklar sorusunu kimse cevaplayamıyor.

Belirsizlik o kadar kafaları karıştırdı ki, işveren dernekleri (AWVN) adına açıklama yapan bir yetkili, birilerinin mahkemelik olmasını ve mahkemenin vereceği kararın beklenmesinin en doğru yol olacağını açıkladı.

Anavatanlarına tatil için giden ya da gidecek olan gurbetçilerin merakla beklediği sorular hala cevapsız duruyor. Türkiye’den gelenler 14 gün karantina mecburiyetine tabi olarak görülüyor ancak çalışanlar bu günlerde nasıl evde kalacaklar kimse bilmiyor.

. Towntalk
remove_red_eye700

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur