Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Ukrayna’da Öğrenci Olmak ve Ucuz Yaşam

Hashtag

Ukrayna yaşam koşulları açısından oldukça ucuzdur. Bu sebeple öğrencilerin çokça tercih ettiği bir ülkedir. Peki bir öğrenci Ukrayna’da üniversiteden kabul aldığında nasıl yaşar?

Konaklama

Öğrenci yurtları iki adet seçeneğe sahiptir. Klasik olan mutfak, banyo gibi alanların ortak kullanıldığı ve 2 kişilik odalarda kalınan yurtlar ve banyosu özel olan kişisel odalı yurtlar. İki kişi kalındığında 450, tek kişi kalındığında 950 USD olan bu yurtların tek dezavantajı biraz eski olmaları. Fakat ikinci tip yurtlarda kalırsanız odanızı istediğiniz gibi döşeyip tadilat yapabiliyorsunuz. Bu durumda odanızı kendiniz temizlemekle yükümlüsünüz fakat koridorları ve ortak alanları hizmetliler temizliyorlar. Ayrıca bu yurtlarda internet de fiyata dahil. Yatak, sandalye ve dolap gibi temel eşyalar odalarda bulunuyor. Çarşaf, nevresim gibi eşyalar da siz kayıt yaptığınızda veriliyor. Her yurtta çamaşırhane maalesef yok fakat şehirde çamaşırhaneler bulunuyor. Yemekhane yerine ortak mutfaklar bulunuyor.

Eğer ev kiralamak isterseniz yaşam şekillerine göre biraz daha pahalı fakat belirli avantajları var. Örneğin evler tamamiyle eşyalı. Ayrıca doğalgaz, elektrik, su faturaları kira içerisinde bulunuyor. Böylece ekstra hiçbir harcama yapmanıza gerek kalmıyor. Çamaşır makinenizin de evinizde olduğu düşünüldüğünde yurt yaşamı ile aralarında çok ufak bir fiyat farkı kalıyor. Ayrıca Ukrayna’da internet de oldukça ucuz olduğu için fazla harcama yapmanıza gerek kalmıyor.

Beslenme

En rahat meselelerden biri market alışverişi. Etten süte kadar her şeyin fiyatı o kadar uygun ki aylık 150-250 USD ile market alışverişlerinizi tamamlayabiliyorsunuz.

Sosyal Yaşam

Ukrayna sanatsal faaliyetler açısından ve kültürel öğeler ile oldukça aktif bir ülke. Tiyatro, opera, bale ve spor faaliyetleri olarak sanata ve spora doyabilirsiniz. Ayrıc gece hayatı oldukça renkli. Bu konuda tek sıkıntı yurtların gece 23.00-06.00 arasında giriş çıkış almaması. Fakat şehre alışıp arkadaşlar edindiğiniz de bu da bir problem olmayacaktır. Gece hayatı renkli olmasının yanında oldukça ucuz da. Bunun yanında birçok üniversite kampüs içerisinde havuz, spor salonu gibi tesisleri de içeriyor. Böylece ücretsiz olarak faydalanabiliyorsunuz.

Sağlık

Öğrenciler grip, soğuk algınlığı gibi durumlar yaşadığında ücretsiz olarak sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyorlar. Tabii bu tür durumlardan faydalanmak için sağlık sigortanızı yaptırmış olmanız gerekiyor.

. Towntalk
remove_red_eye274

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur