Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Neden Ukrayna’da Okumalısınız?

Hashtag

Ukrayna eğitim için sadece Türkiye’nin değil, dünyanın her tarafından tercih edilen bir ülkedir. Bunun birçok sebebi var. Ukrayna öğrenci hayatı için oldukça ideal bir ülkedir. Ayrıca eğitim şekilleri de nam salmış niteliktedir.

Maddi Koşullar

Ukrayna’da yaşamak maddi açıdan oldukça rahattır. Öğrenci bütçesine uygun şehirlere sahiptir. Eğitim olarak ise Türkiye’de bir özel üniversiteye ödenen para ile aynı fiyatlarla karşılaşırsınız. Yurt ve konaklama seçenekleri de oldukça uygun fiyatlı olması sebebiyle bir öğrencinin şehir dışında okuması ya da özel bir üniversitede okuması ile Ukrayna’da okuması maddi olarak neredeyse aynıdır. Bunun yanında çok daha fazla imkana erişme şansınız bulunur.

Eğitim Seçenekleri

İstediğiniz her alanda eğitim alabileceğiniz Ukrayna üniversiteleri Avrupa ile aynı sistemleri kullandığı için proje gibi konularda Avrupa’ya oldukça yakın olabilirsiniz. Dünya çapında yarışma ve projelerde var olmanız hiç de zor değildir. Ayrıca oldukça disiplinli olan yapıları sayesinde kaliteli bir eğitim sunarlar. Sanata olan ilgiyi teorik eğitim yanında unutmazlar. Bunun yanında Rusça, Ukraynaca ve İngilizce dillerinden bir tanesine ana dil gibi, diğerlerine ise yeteri kadar hakim olmanızı ve iş hayatında bir adım önde olmanızı sağlar. Uluslararası öğrenci sayısının da fazlalılığı sayesinde network konusunda da harika bir çevre edinebilirsiniz.

Sosyal Yaşam

Sanatsal faaliyetlerin oldukça faal olduğu bir ülke olan Ukrayna’da bale, tiyatro, opera gibi etkinliklere doya doya katılabilirsiniz. Bunun yanında gece hayatı da oldukça hareketli ve ucuzdur. Tüm eğlence faaliyetlerini doya doya yapabilmeniz yanında güvenli bir ülkedir. Ayrıca kampüs hayatı da birçok Ukrayna üniversitesinde etkin bir şekilde vardır. Uluslararası öğrencilerin fazlalılığı ile de tüm dünyadan arkadaşlar edinebilirsiniz.

Konum

Türkiye’ye yakınlığı ve birçok ulaşım yoluna sahip olması en önemli avantajlardan biridir. Bunun yanında Avrupa ülkelerine ve İskandinav coğrafyasına yakınlığı sayesinde harika deneyimler kazanabilirsiniz.

. Towntalk
remove_red_eye276

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur