Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKA'DAN HOLLANDA'YA TOPRAK !

Hashtag

Belçika’nın Anvers eyaletine bağlı Essen şehrinde yapılan yol işaretleme çalışmaları sırasında Belçika sınır hattının Hollanda sınırının bir metre ilerisine taştığı fark edildi.

Belçika yanlışlıkla aldığı 100 metrekarelik toprağı Hollanda’ya geri iade etti. Söz konusu yanlışlık Belçika’nın Anvers eyaletine bağlı Essen şehrinde yapılan yol işaretleme çalışmaları sırasında ortaya çıktı.

Sınırların korunmasından sorumlu komisyon, sınır hattının Hollanda sınırının bir metre ilerisine taştığını fark etti.

‘Daha önce akarsu ile işaretlenmişti’

Essen Belediye Başkanı Gaston Van Tichelt VRT’ye yaptığı açıklamada daha önce tarihi sınırın bir akarsu ile belirlendiğini bu yüzden de bir işaretleme yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Belediye başkanı “Akıntı gidince bir şey yapmamız gerekti. O yüzden de Belçika’da görünen 100 metrekarelik alanı Hollanda topraklarına iade ettik” dedi.

Bölge halkı etkilenmeyecek

Yapılan açıklamaya göre sınırın taşınmasının bölgedeki halka herhangi bir etkisi olmayacak. Yani herhangi bir Belçika vatandaşı bir gün uyanıp evinin Hollanda’da olduğunu öğrenmeyecek.

Ancak sınırda bulunan Kamusal Sosyal Eylem Merkezi (CPAS) binasının birkaç metrekaresi artık Hollanda sınırında olacak.

Essen’den bir sözcü “Sınır kağıt üzerinde her zaman doğruydu ancak yanlış olan sadece sokak manzarasıydı. Şimdi sınır olması gerektiği yerde” ifadelerini kullandı.

. Towntalk
remove_red_eye548

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur