Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

GREEN CARD SAHİPLERİNİN EŞ VE ÇOCUKLARINA MÜJDE !!!

Hashtag

“F2A Kategori Uyarısı! | Yeşil Kart Sahiplerinin Eşlerine ve Küçük Çocuklarına Müjde

Yeşil kart sahiplerinin (F2A Kategorisi) eşleri ve reşit olmayan çocukları için yasal kalıcı oturma izni başvurularında son zamanlarda önemli bir değişiklik olmuştur.

Bildiğiniz gibi, yasal bir daimi ikamet eden olmak, yani Yeşil Kart sahibi olmak, ABD'de yaşamak, çalışmak, bir iş kurmak veya okumak isteyenler için en önemli fırsatlardan biridir. Ayrıca, ilgili blog yazımızda da bahsettiğimiz gibi , yeşil kart almak aynı zamanda Vatandaşlığa Geçiş Yoluyla ABD Vatandaşlığı'na giden birincil yoldur. Yeşil kart başvurusunda bulunmak için yatırım, istihdam veya DV çekilişi ve aile aracılığıyla Yeşil Kart gibi çeşitli uygunluk kategorileri vardır.bunlar arasında ayrı bir kategoridir. Başka bir deyişle, bu blogun amacı doğrultusunda, bir ABD vatandaşı ile evli veya yasal olarak daimi ikamet eden bir kişi iseniz, siz ve reşit olmayan çocuklarınız yeşil kart almaya hak kazanabilirsiniz. Ancak, Yeşil Kart süreçleri ile ilgili olarak bu iki tür evliliklerin farklı prosedürleri, koşulları ve sonuçları olacaktır.

Eşler ve Küçük Çocuklar veya ABD Vatandaşları (F1 Kategorisi) ve Yeşil Kart Sahipleri (F2A Kategorisi): Farkı yaratan nedir?

Yukarıda belirtildiği gibi, iki alt kategori için işler farklıdır. İlk tercih (F1) göçmen kategorisi (yani ABD Vatandaşları ile evli olanlar) için herhangi bir kota belirtilmemiş olsa da, ikinci tercihli göçmen kategorisi (F2A), birikmiş işler ve devam eden aile ayrılığı anlamına gelen kotalara tabi tutulmuştur. Yani, hızla doldurulan kontenjanlar nedeniyle Yeşil kartlılarla evli olan kişiler statü ayarlaması için başvuruda bulunamamış ve son değişikliklere kadar uzun bekleme süreleri ile karşı karşıya kalmıştır. Ayrıntılara girmeden önce, "durum ayarlama" terimini açıklayalım.

Statü Ayarlaması Nedir?

USCIS, Statü Ayarını "Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunduğunuzda yasal kalıcı ikamet statüsüne başvurmak için kullanabileceğiniz bir süreç (Yeşil Kart başvurusu olarak da bilinir)" olarak tanımlar . Başka bir deyişle, durum ayarlaması, ABD'de ikamet ederken vize işlemleri tamamlanana kadar yeşil kart almanıza izin verir. Böylelikle yeşil kart sahiplerinin eşleri ve reşit olmayan çocukları, ülkelerine dönmeden kolayca yeşil kart alabilirler. Durum ayarlamasının ek faydaları da vardır. Başvuru sahiplerinin artık geçici bir vize statüsüne ihtiyacı olmayacak ve başvuru sunulduğunda çalışma ve seyahat izinleri alabilecekler.

F2A Kategorisinde Önceki Durum

Daha önce, F2A kategorisindeki eşler ve reşit olmayan çocuklar için statü ayarlaması başvurusunda bulunabilmek, yukarıda belirtilen kotalar nedeniyle uzun bir süre, hatta 2 yıla kadar sürüyordu. Bu nedenle, bu kategorideki kişiler, başvuruları işlenirken ABD'de geçici bir vize olmadan kalmak, çalışma izni almak ve yurtdışına seyahat etmek gibi statü ayarlamalarının avantajlarından mahrum bırakıldı. Ayrıca, başvuranların ABD'de kalmak istiyorlarsa geçici vize statüsünü korumaları gerekiyordu. Aksi takdirde, bekleme süresi içinde ABD'yi terk etmek zorunda kalmışlardı.

Son gelişmeler F2A Kategorisi için ne anlama geliyor?

ABD Dışişleri Bakanlığı (DOS) Haziran 2019 Vize Bülteni, F2A kategorisinin 1 Temmuz 2019'dan itibaren güncel hale geleceğini açıkladı. Bu duyuru, bu kategorideki başvurularını sunmaları gerekenler ve Halihazırda bir I-130 doldurmuş ve Vize Bülteninin güncel olmasını bekleyenler. F2A geçerli hale gelirken, başvuru sahipleri aynı anda I-130 ve I-485 ibraz edebilecekler ve zaten bir I-130 doldurmuşlarsa, Statü Ayarı için I-485 formunu hemen gönderebilecekler. Ayrıca, başvuru sahipleri birlikte çalışma ve seyahat izni başvurusunda bulunabilecek ve ilgili belgeleri aldıklarında yurtdışında çalışıp seyahat etmelerine izin verilecektir.

Bu kategorideki (F2A) takipçilerimize ömür boyu bir fırsat olarak bunu değerlendirmelerini şiddetle tavsiye ediyoruz. Detaylı sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

John Onal & Associates PC, Göçmenlik Hukuku, ABD Vize İşlemleri, Şirketler ve İş Hukuku, Fikri Mülkiyet ve Gayrimenkul Hukuku alanlarında uzmanlaşmış bir hukuk bürosudur. Bir şirket kurmak ve ABD'de bir ev satın almaktan ticari marka tesciline ve Yeşil Kart uygulamalarına (örn. EB3 Visa veya DV Çekilişi ) kadar çok çeşitli konularda en güvenilir tavsiyeyi sunuyoruz . Özellikle anadillerinde hukuki destek ve temsil almak isteyen müstakbel Türk müvekkillerimiz bir Türk Avukatla çalışmanın faydalarını ve rahatlığını yaşayacaklardır.

Göçmenlik yasasına ilişkin olağanüstü bilgi ve anlayışla, John Onal & Associates PC'deki deneyimli avukatlarımız, F2A kategorisiyle ilgili tüm sorularınıza yardımcı olmaya ve yanıt vermeye hazırdır.”

Kaynak: https://www.jonallaw.com/

. Towntalk
remove_red_eye2212

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur