Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

COVID-19 İNGİLTERE EKONOMİSİNİ ZORLADI!!!

Hashtag

Koronavirüs salgını İngiltere ekonomisini derinden sarstı. Salgından önce de Brexıt sebebiyle zora giren ülke, salgının başından beri yüzde 20 küçüldü. Yüzbinlerce kişi işsiz kaldı.

Koronavirüs salgını İngiltere’nin ekonomisini derinden etkiledi. Ülke çapında birçok kişi, sofraya koyacak yemek bulamaz hale geldi. İngiltere'nin kuzey doğusunda bulunan Middlesbrough bölgesi, salgından önce de yoksulluk içindeydi. Ancak salgının vurmasıyla bölge halkı neye uğradığını şaşırdı. Karantina ve sosyal mesafe önlemleri, yerel iş imkanlarını olumsuz etkiledi. Yüzlerce kişi işsiz kaldı.

BBC Türkçe’nin haberine göre salgından önce bölgede bir spor salonu işleten Mıke Hınd, salgından sonra zor durumda olan hanelere yardım etmeye başladı. Hınd, meslektaşlarıyla birlikte şimdiye kadar 3 binden fazla yardım kolisi teslim etti. "1 yıl önce bu hale geleceğimizi söyleselerdi hayatta inanmazdım" dedi:

İngiltere ekonomisi Mart’tan bu yana yüzde 20 küçüldü. Bu oranın, diğer gelişmiş ülkelere kıyasla daha kötü olduğu kaydedildi. Ekonominin küçülmesi direkt olarak İngiliz halkını etkiledi. Salgının ilk aşamasında hane halkı harcamaları düştü, fabrikalarda üretim azaldı ve inşaatlar durma noktasına geldi. Yüzbinlerce İngiliz vatandaşı işini kaybetti.

Hükümet devreye girdi, ülke genelinde şirketlerin işten çıkarmak istediği çalışanların yüzde 80'inin maaşını üstlendi. Ancak uzmanlar, hükümetin tüm önlemlerine karşın sonbaharda şirketlerin yüzbinlerce daha kişiyi işten çıkartacağını tahmin ediyor.

. Towntalk
remove_red_eye213

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur