Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKA TEHDİT ALTINDA !

Hashtag

Bilim insanları, buzul erimelerinin tahminlerinden daha hızlı arttığını belirterek, ileride deniz seviyesinin yükselmesiyle meydana gelebilecek kıyı taşkınları ve sel felaketleri hakkında uyarıda bulundu.

Erime oranları hızla artan Grönland ve Antarktika’daki buz tabakaları, 1990’lardan bu yana küresel deniz seviyesini 1,8 cm yükseltti. Bu durum ön görülmüş, aynı zamanda Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli’nin en kötü iklim ısınma senaryolarıyla da eşleşiyor. Leeds Üniversitesi ve Danimarka Meteoroloji Enstitüsü tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, bu oranlar devam ederse, buz tabakalarının deniz seviyelerini 17 cm daha yükseltmesi ve kıyı şehirlerde yaşayan 16 milyon insanı su baskınına maruz bırakması bekleniyor. Buz tabakaları ilk olarak 1990’larda uydu tarafından izlendiğinden beri, Antarktika’dan gelen erime, küresel deniz seviyelerini 7,2 mm yükseltirken, Grönland 10,6 mm katkıda bulundu. Ve son ölçümler, dünya okyanuslarının her yıl 4 mm arttığını gösteriyor. Leeds Üniversitesi Polar Gözlem ve Modelleme Merkezi’ndeki çalışma ve iklim araştırmacısı, “Buz tabakalarının, okyanusların ve atmosferin ısınmasına tepki olarak artan miktarda buz kaybedeceğini tahmin etsek de, erime hızları hayal edebileceğimizden daha hızlı arttı. Erime, bize rehberlik etmek için kullandığımız iklim modellerini geride bırakıyor ve deniz seviyesinin yükselmesinin meydana getirdiği risklere hazırlıksız olma tehlikesiyle karşı karşıyayız” dedi.

BELÇİKA VE HOLLANDA’DA TEHLİKE ALTINDA

Küresel ısınma dünyanın birçok ülkesini tehdit ediyor. Belçika’da bu ülkeler arasında. Bu süreç Belçika açısından felaketle sonuçlanabilir, çünkü ülkenin çoğu mevcut deniz seviyesinde altında yer alıyor. Hazırlanan bir simülatöre göre, 2030 yılına kadar yükselen deniz seviyesi, tüm Belçika kıyılarında, Bruges ve Eeklo, Dendermonde, Mechelen, Gent’in dış mahalleleri gibi iç kesimlerde artan bir sel riski oluşturacak.

Belçika için ön gürülen sel felaketi, Scheldt nehrinden Hollanda’nın Zeeland eyaletine oradan da Anvers’e akabinde ise daha iç kesimlere kadar takip ediyor. Anvers’in Doel kasabasında bulunan nükleer santralin de bu felaketten etkileneceği ön görülüyor.

https://www.aktif.be

. Towntalk
remove_red_eye1313

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur