Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE OTOMOBİL SATIŞINA YASAK!!!

Hashtag

Başbakan Boris Johnson’ın, 2050’den önce Birleşik Krallık’ta net sıfır karbon emisyonuna ulaşmak amacıyla önümüzdeki hafta en kısa sürede yeni yasayı onaylaması bekleniyor. Başlangıçta 2040 için belirlenen yasağın, İngiltere’nin 2050 hedefine ulaşması için on yıl geriye çekildiği bildirdi. Buna göre hükümet, kasım ayında Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi için başlatılan etkinliğin bir parçası olarak yasağı 2030’a çekti.

Tasarı Greenpeace tarafından yayınlanan ve 2030’un ötesinde bir gecikmenin İngiltere’nin sera gazı azaltma hedeflerini rotadan çıkaracağı tespitinin ardından yapıldı. Bir çevre hukuku firması olan ClientEarth, Birleşik Krallık karayollarında hala nitrojen oksitler için yasal sınırları aşan tahmini 8,5 milyon dizel araç olduğunu söyledi.

İngiltere’de kötü hava kalitesiyle bağlantılı olarak yılda 40.000 kadar erken ölüm meydana geliyor. Yasak yürürlüğe girdiğinde, İngilizler eski benzinli ve dizel araçlarını kullanmaya devam edebilecek çünkü duyuru yalnızca yeni modelleri etkileyecek.

Otomobil uzmanları, hibrit motorların da yasaklanmasına neden olacak tartışmalı politikayı eleştirdiler. Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği’nin CEO’su Mike Hawes şunları söyledi: “Hükümetin görünüşte tüketiciler ve endüstri için hedef direklerini böylesine kritik bir konuda hareket ettirmesi son derece endişe verici. Ancak, hala pahalı olan bu teknolojiye yönelik mevcut talebin hala satışların sadece bir kısmıyla birlikte, zaten çok zor olan bir tutkuyu hızlandırmanın endüstri yatırımından daha fazlasını alacağı açıktır.”

. Towntalk
remove_red_eye2610

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur