Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'DA ZAM !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri'nde Corona virüs salgınının başladığı Ocak 2020'den bu yana temizlik ürünlerinin 2-3 kat arttığı belirtildi.

Daha önce çok fazla suya sabuna dokunmayan Amerikalılar salgınla birlikte marketlere akın ederek temizlik reyonlarını boşalttı. Ülke genelinde temizlik ürünleri satışına kota getirildi.

Global Market Insights Inc.'e göre, Kuzey Amerika Dezenfektan ve Temizlik Maddeleri Pazarının 2019'da 1,5 milyar dolar olduğu belirtilirken bu yıl bu rakamın 25 milyar dolara çıkabileceği belirtildi.

Pazar analizine göre, tüketiciler arasında güvenlik ve hijyen konusunda yüksek bilinç ve çevresel cansız yüzeylerde ve nesnelerde mikroorganizmaların ortadan kaldırılması, temizlik maddeleri pazarını büyüteceğine dikkat çekiliyor.

Salgın ile birlikte Amerikalılar marketlere koşarak temizlik ürünlerini boşaltırken, tedarikçi ülkelerle sınırları kapatan Amerika kendi imkanları ile temizlik ürünlerine yetişemez hale geldi.

Hükümet başta Hastaneler ve laboratuvarlara dezenfektan ve temizlik maddeleri yetiştiremezken, Amerikalılarda başta tuvalet kağıdı ve sabun olmak üzere temizlik ürünlerini hızla tüketti.

Fiyatlar 7 ayda yüzde 300 artarken, bazı kalemlerde halen mal bulunamıyor.

Hastanelerde geri atıkların yüzde 10 arttığına dikkat çekilen raporda, ABD hükümetini laboratuvar tesislerinde ve sağlık tesislerinde dezenfektan ve temizlik maddelerinin kullanımı için kılavuzlar geliştirmeye çağırdı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), mikroorganizmaların bakıcılara transferini önlemek için sağlık tesislerinde uygun el hijyeni ve çevre temizliğini sürdürmek için belirli düzenleyici yönergeleri uygulamaya koymuştur.

Küçük ve orta ölçekli üreticilerin, pazar paylarını iyileştirmek ve büyük oyuncularla rekabet etmek için ortaklıklar, satın almalar, ortak girişimler, Ar-Ge faaliyetleri dahil stratejik genişleme girişimlerinde bulunduğuna dikkat çeken raporda Örneğin, Ağustos 2018'de Kao Corporation, ticari çamaşırhaneler için sürdürülebilir yıkama ürünleri üreticisi olan ABD merkezli Washing Systems, LLC'yi satın aldığını duyurdu. Bu strateji, şirketin ürün portföyünü, coğrafi erişimini genişletmesine ve kimyasal çözümü ve profesyonel kullanım ürünleri iş portföyünü güçlendirmesine yardımcı olacaktır. Bu faktörlerin pazar büyümesi üzerinde olumlu bir etkisi olacaktır .

Kişisel bakım ürünlerine artan tüketici harcamaları ve tarım ve otomotiv sektörlerinde sürekli büyüme, Meksika'daki Kuzey Amerika dezenfektan ve temizlik maddeleri pazar talebini artıracak .

Ülkede artan COVID-19 vakaları, temizlik ve kişisel hijyen ürünlerinin kullanımına yönelik tüketici bilincini daha da artıracağına vurgu yapan uzmanlar bu temizlik maddelerinin pazar payını daha da artıracağını belirtiyor.

Kuzey Amerika dezenfektan ve temizlik maddeleri endüstrisindeki başlıca oyunculardan bazıları Kao Corporation, BASF Cognis, 3M , Procter & Gamble, Reckitt Benckiser Group, SC Johnson, Medline Industries, Ecolab, Cantel Medical, Metrex Research, Steris Corporation, The Clorox Şirket, Diversey ve Henkel Corporation. Üreticiler, dezenfeksiyon gücünden ödün vermeden ürünlerin kokusunu iyileştirmek için Ar-Ge'ye hızla yatırım yapıyor ve çeşitli ürün bileşimleri ile deneyler yapıyor.

. Towntalk
remove_red_eye1973

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur