Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE GERİ ÖDEMELER İPTAL OLACAK!!!

Hashtag

Müşteri temsilcileri kredi kartı, araba finansmanı veya kredi geri ödemelerine ayak uydurmakta zorlanan müşterilerin borç faizlerini ve masraflarını iptal ettirebileceğini açıkladı. Yeni tedbirler, koronavirüs pandemisinin etkisiyle mali durumu zarar gören hanelere yardım etmeyi amaçlıyor .

The Financial Conduct Authority’s (FCA)’nın düzenlemelerinin mağaza kartı ve katalog kredisi borçları , şimdi satın al sonra öde planları, kira politikaları, maaş kredileri ve kredili mevduatlar için de geçerli olacağını açıkladı. Halihazırda borçlarını ödemekle mücadele eden müşterilerin yönetilemez bir borç batağına sürüklenmesini engellemek için bu tedbirlerin alındığı açıklandı.

Yeni kılavuza göre, borç verenler, borçların kontrolden çıkmasını önlemek için gerekli faiz, ücret veya masrafları askıya almayı, azaltmayı, feragat etmeyi veya iptal etmeye teşvik edilecek. Bu erteleme müşteriler kararlaştırılan ödeme planına uydukları sürece, yalnızca bir ödeme molası veya ücretsiz limit aşımı sonucunda oluşan bir borç için geçerli olacak.

Ödeme tatilleri ve faizsiz kredili mevduatlar dahil müşteriler için mevcut destek 31 Ekim’de sona erecek. En son kılavuz, fazladan yardıma ihtiyacı olanların kış boyunca yardıma erişmeye devam etmesini sağlayacak.

Bankalara ve borç vererek iş yapan kurum ve kuruluşlara iletilen yeni kurallar şöyle:

Müşterilerin bireysel koşullarını yansıtan özel destek sağlayın,

Ödeme tatilinin sonuna yaklaşan müşterilerle birlikte çalışarak, devam ettiklerinde ödemeyi kaçırmadıklarından emin olun,

Esnek olun ve müşterilerini desteklemek ve stresi ve kaygıyı en aza indirmek için çok çeşitli kısa ve uzun vadeli seçenekler kullanın,

Müşterileri, borçlarını makul olmayan kısa bir süre içinde geri ödemeleri için zorlamayın,

Uygun fiyatlı ve müşterilerinin daha geniş mali durumunu dikkate alan sürdürülebilir geri ödeme düzenlemelerini hayata geçirin,

Borçların kontrolden çıkmasını önlemek için gerekli faiz, ücret veya masrafları askıya almak, azaltmak, feragat etmek veya iptal etmek seçeneklerini masaya yatırın,

Geri ödemeyi karşılayabileceklerinden emin olmak için 500 £ tutarında ücretsiz bir kredili mevduattan yararlanan müşterilerle iletişime geçin.

Ekstra yardım nasıl alınacak?

Geri ödemelere ayak uydurmakta zorlanan bireylerin, bankalarıyla veya borç verenleriyle mümkün olan en kısa sürede yeni yapılandırma için iletişime geçmeleri gerekiyor.

Sorunu görmezden gelmemek önemlidir, çünkü yardım almak borçlarınızın kontrolden çıkmasını önleyebilir.

Ödemeyi kaçırmadan önce destek aramak, kredi geçmişinize bir ödemeyi kaçırmaktan daha az zarar verebilir.

FCA, bankaların ücretler ve borçların silinmesi, yeni bir geri ödeme planı oluşturması veya ödeme kesintisini uzatması dahil olmak üzere tüm seçenekleri dikkate alması gerektiğini açıkladı. Dolayısıyla başvurmaktan çekinmeyin.

Yeni düzenlemeye göre firmalar, mali zorluk çekenlerin hissettiği stres ve endişeyi en aza indirmek için kısa ve uzun vadeli planlar sunmak zorunda kalacak. Uygun bir destek paketi oluşturulurken müşterilerin sahip olduğu diğer borçlar ve yaşam giderleri de dikkate alınacak.

FCA’nın geçici CEO’su Christopher Woolard açıklamalarına şunları ekledi: “Ödemelerini yeniden başlatabilenler için, bunu yapmak onların yararına.”

Para ve Emeklilik Servisi’nden Valentine Mulholland ise, “İnsanlar ödeme tatillerinin sonunda hala mali durumuyla mücadele ediyorlarsa, sessiz kalmamalılar. Ne tür bir destek sunabileceklerini öğrenmek için firma ile iletişime geçmeleri ve bunu karşılayamazlarsa bir geri ödeme düzenlemesini kabul etmeleri gerekmediğinin farkında olmaları çok önemli.” diyerek

. Towntalk
remove_red_eye209

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur