Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

GREEN CARD HAKKINDA YARARLI BİLGİLER !!!

Hashtag

Türkiye, DV-2022 programına katılım hakkı kazanan ülkelerden biridir.

Her başvuru sahibi, DV programının gerekliliği olan eğitim ve/veya meslek koşullarını aşağıdaki şekilde yerine getirmelidir:

En az lise veya dengi bir eğitim görmüş olmak, ki bu koşul 12 yıllık resmi ilk, orta ve lise eğitiminin başarılı bir şekilde tamamlanmış olmasını gerektirir;

VEYA Son 5 beş yıl içinde en az 2 yıllık bir eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir iş deneyimine sahip olmak.

Eğer 2 yıllık eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte çalıştığınızdan emin olmak isterseniz O*Net Online https://www.onetonline.org sitesinden bakabilirsiniz.

Unutmayın lütfen Meslek Grubu 4 ve 5 üzerinden olması şart. Bu mesleklerin en az 4 veya 5 olmasının haricinde bir de Meslek Derecelendirmesi ( SVP ) en az 7.0 olması gerekiyor. Aşağıdaki linki tıklayınız.

https://www.onetonline.org/find/zone?z=4&g=Go&fbclid=IwAR1DDbR0nXQp8RudK7wRiJIh7HP0oMJzsF5ROGtzId7IGGnnFLODk1WvDuY

Lütfen eğitim kısmında doğru seçeneği seçin.

ÖNEMLİ: Eğer kazanırsanız, eğitim seviyenizi sadece ABD Konsolosluğunda Yeşil Kart görüşmesinde kanıtlamak zorundasınız.

DV-2022 programı için başvuru yapacak olan kişilerin başvurularını elektronik olarak https://dvprogram.state.gov/ adresinden 7 Ekim 2020, Çarşamba günü Doğu Gündüz Saatine göre (EDT) (GMT –4) öğlen 12:00 ile 10 Kasım 2020, Salı günü Doğu Standart Saatine göre (EST) (GMT –5) öğlen 12:00 arasında yapmaları gerekmektedir.

Yoğunluktan dolayı web sitesinde oluşabilecek gecikmeler nedeniyle lütfen başvuru yapmak için son haftayı beklemeyiniz. Geç başvurular ya da kağıt üzerinden yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Birden fazla başvuru yapan katılımcılar diskalifiye olacaklardır.

Yasa, her kayıt döneminde, herkes için sadece bir başvuruya izin vermektedir. Dışişleri Bakanlığı birden çok sayıda yapılmış kayıtları tespit etmek için gelişmiş bir teknoloji kullanmaktadır.

Mayıs 8 2021’de sonuçlar açıklanacaktır.

Başvurunuzu vize danışmanlarının, vize aracılarının ya da adınıza başvuru yapmak isteyen diğer kişilerin yardımları OLMADAN kendinizin yapabilirsiniz. Bizlerde elimizden geldiği kadar yardımlarda bulunacağız.

DV-2022 kurasını kazanıp kazanmadığınızı ve eğer kazandıysanız göçmen vize görüşme tarihinizi sadece bu web sitesindeki “Entrant Status Check” (Başvuru Durumu Kontrol) linkinden öğrenebilirsiniz.

A.B.D. Hükümeti kişilere direkt bilgilendirme yapmayacaktır.

Lütfen başvurudan sonra Konfirmasyon numaranızı saklayınız. Eğer konfirmasyon numaranızı kaybederseniz panik yapmayın çünkü konfirmasyon numaranıza e-posta adresinizi ve bazı kişisel bilgilerinizi girerek tekrar ulaşabilmeniz mümkündür.

1- Name – İSİM - Soyad, ilk ad, orta ad pasaportunuzda geçtiği şekliyle yazılmalıdır.

2- Gender – male or female – CİNSİYET – erkek veya kadın

3- Birth date – day, month, year – DOĞUM TARİHİ - gün, ay, yıl

4- City where you were born – DOĞDUĞUNUZ ŞEHİR

5- Country where you were born – DOĞDUĞUNUZ ÜLKE

Başvurunuz için geçerli ve süresi dolmamış uluslararası seyahat için uygun olan pasaportunuzun pasaport numarası, verildiği ülke ve geçerlilik süresi bilgileriniz olması şart. Eğer evli iseniz, eşiniz ve çocuklarınız için pasaport bilgilerine gerek yok.

Kendinizin ve eğer varsa eşiniz ve tüm çocuklarınızın son altı ay içinde çekilmiş fotoğraflarını başvuruya eklemeniz gereklidir.

Fotoğraf renkli olmalıdır.

Fotoğraf net olmalıdır.

Fotoğraf, son durumuzu göstermesi için, son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır.

Beyaz ya da beyaza yakın renkte bir arka planın önünde çekilmelidir.

Kameraya tam karşıdan bakar ve yüzün tümünü gösterir şekilde çekilmelidir.

Doğal yüz ifadesiyle ve her iki göz açık olarak çekilmelidir.

Günlük normal kıyafetinizle çekilmelidir.

Dini sebeplerle günlük olarak giydiğiniz hariç, şapka ya da saçı ya da saç çizgisini kapatacak şekilde başınızı örtecek bir şey giymeyiniz. Yüzünüzün tümü görünür olmalı ve eğer varsa başınızın üzerindeki örtünün gölgesi yüzünüze düşmemelidir.

Kulaklık, kablosuz olarak kullanılabilen cihazlar veya benzerlerinin bulunduğu fotoğraflar kabul edilmeyecektir.

Fotoğrafınızı gözlüksüz olarak çektiriniz.

İşitme cihazı veya benzeri bir cihaz kullanıyorsanız, fotoğrafınızı o cihazla çektirebilirsiniz.

600x600 piksel boyutunda olmalıdır.

JPEG (.jpg) formatında olmalıdır.

Dosya boyutu 240 KB’a eşit (kilobayt) ya da 240KB’ın altında olmalıdır.

Piksel çözünürlüğü kare şeklinde (yüksekliği ve genişliği aynı) olmalıdır.

Bebeğiniz veya yürümeye yeni başlamış çocuğunuzun varsa, fotoğrafını çekerken, fotoğrafta herhangi başka bir insan olmamalı ve çocuğunuz gözleri açık olarak kameraya bakıyor olmalıdır.

Kuraya katılım için bir alt yaş sınırı yoktur; ancak, programın lise mezunu olma veya iş tecrübesi şartları 18 yaşının altındaki birçok kişinin otomatik olarak elenmesine sebep olacaktır.

Mailing Address – POSTA ADRESİ

Address Line 1 – Açık adres 1. satır

Address Line 2 – Açık adres 2. satır

City/Town – Şehir/Kasaba

District/Country/Province/State – Bölge

Postal Code/Zip – Posta Kodu

Code Country – Ülke

Eğer şuan Amerika’da öğrenci iseniz Amerika adresinizi kullanabilirsiniz. Eğer turist iseniz Türkiye adresinizi kullanın.

Country where you live today – ŞU ANDA YAŞADIĞINIZ ÜLKE

Phone number (optional) – . TELEFON NUMARASI – Tercihe bağlı

Email address – E-POSTA ADRESİ

Current marital status:

(1) Unmarried – Bekar

(2) married and my spouse is NOT a U.S. citizen or U.S. Lawful Permanent Resident – (LPR) – evli ve eşi Amerikan Vatandaşı veya Yeşil Kart sahibi OLMAYAN

(3) married and my spouse IS a U.S. citizen or U.S. LPR – evli ve eşi Amerikan Vatandaşı veya Yeşil Kart sahibi OLAN

(4) divorced – boşanmış

(5) widowed, or – dul veya

(6) legally separated – yasal olarak ayrı yaşayan

Eşinizin adını, doğum tarihini, cinsiyetini, doğduğu şehri, doğduğu ülkeyi ve sizinkiyle aynı özelliklere sahip fotoğrafını başvurunuza ekleyiniz.

Number of children – ÇOCUKLARIN SAYISI – Sizinle birlikte ikamet etmiyor veya DV programı ile göçmenlik hakkı almak istemiyor olsalar bile 21 yaşından küçük ve evli olmayan tüm çocuklarınızın isimlerini, doğum tarihlerini, cinsiyetlerini ve doğdukları şehir ve ülke bilgilerini başvuru formunuza eklemeniz gerekmektedir. Her çocuğunuz için sizinkiyle aynı teknik özelliklere sahip fotografları da yüklemeniz gerekmektedir.

Lütfen aşağıda listelendiği şekilde çocuklarınızı başvurunuza eklediğinizden emin olunuz:

Hayatta olan tüm öz çocuklar;

Sizin tarafınızdan evlat edinilmiş hayatta olan tüm çocuklar ve;

Hayatta olan, evli olmayan ve elektronik başvurunuzu yaptığınız tarih itibariyle 21 yaşını doldurmamış tüm üvey çocuklar.

Çocuğun ebeveyniyle yasal olarak ayrılmış olsanız ya da çocuk sizinle yaşamıyor veya A.B.D.’ye göç etmeyecek olsa dahi bu çocuğunuz elektronik başvurunuza eklenmelidir.

Evli ve 21 yaşın üzerindeki çocuklar DV programına uygun değillerdir. Ancak, Çocuk Statüsünü Koruma Kanunu (Child Status Protection Act) bazı durumlarda 21 yaşını doldurmuş çocukları koruma altına almaktadır.

Eğer DV başvurunuzu evli olmayan çocuğunuz 21 yaşını doldurmadan önce yaptıysanız; ancak, çocuğunuz vizeyi almadan 21 yaşını doldurduysa, yasa kapsamındaki koşullar sağlandığı takdirde, çocuğunuz vize işlemleri sırasında 21 yaşının altındaymış gibi muamele görebilir.

Eşlerin her ikisi de başvuru koşullarına uyuyorlarsa ayrı ayrı başvuru yapabilirler.

Eşlerden biri kurayı kazandığı takdirde diğeri eş kategorisinden yaralanabilir.

Kaynak: Oğuz Özdemir

. Towntalk
remove_red_eye1271

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur