Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE YAŞAYANLARA EV MÜJDESİ!

Hashtag

Başbakan Johnson ilk kez ev sahibi olacaklar için yüzde 15 olan depozito zorunluluğunun yüzde 5 seviyesine çekileceğini belirterek, “Kiracı bir nesli satın alan bir nesle dönüştüreceğiz. Biz bu adımın 2 milyon kişiyi daha ev sahibi yapacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Covid-19 nedeniyle internet üzerinden gerçekleştirilen Muhafazakar Parti’nin yıllık toplantısında konuşan Johnson, gelecek yıl bu zamanlarda ülke ekonomisini yeniden normale döndürme sözü verdi.

Başbakan Johnson ayrıca ilk kez ev sahibi olacaklar için yüzde 15 olan depozito zorunluluğunun yüzde 5 seviyesine çekileceğini belirterek, “Kiracı bir nesli satın alan bir nesle dönüştüreceğiz. Biz bu adımın 2 milyon kişiyi daha ev sahibi yapacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Salgının ardından yaklaşık bir yıl içerisinde hayatın normale döneceğinin altını çizen Johnson, “Hükümetiniz gece gündüz virüsten kurtulmamız için çalışıyor. Bu ülke her tür saldırgan yaratığı binlerce yıl boyunca gördü. Başaracağız.” şeklinde konuştu.

Ekonominin dönüştürüleceğinin altını çizen Johnson, İngiltere’deki her eve enerjinin gelecek 10 yıl içerisinde deniz üzerine kurulan rüzgar türbinleri ile sağlanacağını da söyledi.

Johnson, “Su ısıtıcınız, çamaşır makineniz, ocağınız, ısınmanız, elektrikli araçlarınız için temiz enerji, adalarımızdaki rüzgar türbinlerimizden sağlanacak.” ifadelerini kullandı.

Johnson, “Suudi Arabistan için petrol ne ise, İngiltere için de rüzgar o. Neredeyse sınırsız bir kaynak. Rüzgar, karbon emisyonu olmadan, çevreye zarar vermeden enerji üretilmesini sağlıyor.” yorumunu yaptı.

Başbakanın, 2030 yaşam vizyonunu ortaya koyduğu toplantı sonrası “kuru gürültü” yapmakla suçlandı.

Boris Johnson, beklenen Covid-19 kaynaklı iş kayıpları dalgasına ve yaklaşmakta olan anlaşmasız Brexit tehdidine çözümler sunmak yerine, uzak geleceğin pembe tozlu bir vizyonuna büyük bir konuşma yaptı ancak iş dünyasının tepkisine uğradı.

Independent’ın haberine göre; İş dünyası, başbakanın rüzgâr enerjisi ve altyapıya yatırım yapma ve salgın sona erdiğinde ulusal üretkenliği artırmak için özel sektöre güvenme sözlerini de memnuniyetle karşıladı.

Ancak, şansölye Rishi Sunak’ın ücretli izin programı aracılığıyla işçilere verdiği desteğin 1 Kasım’da geri çekildiği ve Birleşik Krallık’ın 31’de AB ile Brexit sonrası ticaret ilişkilerine geçtiği “belirsiz” bir dönemi atlatmak için şirketlerin acil yardıma ihtiyaçları olduğu konusunda uyardılar.

İşçi sorunları, iş kayıplarını önleme ve koronavirüs testlerini büyütme gibi acil zorlukları büyük ölçüde görmezden geldikten sonra Başbakan’ı, bunun yerine 2030’da Britanya’nın hidrojenle çalışan trenler ve sıfır karbonlu jet umutlarına odaklanmak için “gürültü çıkarmakla” ile suçladı.

Kaynak: AA, Independent

. Towntalk
remove_red_eye4964

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur