Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

KORONAYA VEREM ÇÖZÜMÜ!!

Hashtag

İngiliz araştırmacılar, çocuklara tüberkülozdan korunmaları için verilen bir aşının, yetişkinlerin koronavirüse karşı savaşmasına yardımcı olabileceğini açıkladılar.

Çocukların tüberkülozdan korunmaları için bağışıklık sistemini uyararak etki eden verem aşısı, koronavirüse karşı küresel bir denemenin parçası olarak 10.000 kişiye verilecek. Daha etkili aşılar keşfedilene kadar insanların koronavirüsle savaşmasına yardımcı olması beklenen aşı için İngiltere’de fon ayrıldı.

Exeter Üniversitesi, denemenin Birleşik Krallık koluna liderlik ediyor ve yakında Birleşik Krallık’taki sağlık personeli ve bakım evi çalışanlarını projeyi geliştirmek için işe alacak.

Çalışma, Melbourne, Avustralya’daki Murdoch Çocuk Araştırma Enstitüsü tarafından koordine ediliyor ve küresel genişlemesine izin vermek için Bill ve Melinda Gates Vakfı’ndan 7.6 milyon £ ‘dan fazla para aldı.

Katılımcılara ya tüberküloza karşı koruma sağlamak için şu anda dünya çapında her yıl 100 milyondan fazla bebeğe verilen BCG aşısı ya da bir plasebo aşısı verilecek . Birleşik Krallık’ta, genel popülasyondaki düşük tüberküloz oranları nedeniyle 2005 yılında rutin BCG aşılaması durdurulmuştu.

Exeter Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Profesör John Campbell, “BCG’nin genelleştirilmiş bir şekilde bağışıklığı artırdığı biliniyor ve bu da Covid-19’a karşı bir miktar koruma sağlayabilir. Başarılı olunursa, bu kolayca bulunabilen ve uygun maliyetli aşıyı uygulayarak hayat kurtarabiliriz” açıklamasını yaptı. BCG aşısının koronavirüs enfeksiyonunu mu yoksa Covid-19 semptom şiddetini mi azalttığına bakıyorlar.

Kaynak: Londra Gündem- https://londragundem.com/ingiliz-arastirmacilar-verem-asisi-covid-ile-savasda-yardimci-olabilir/

. Towntalk
remove_red_eye252

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur