Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Hollanda’da Sendikalar Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

Hashtag

Geleneksel sosyal yapıların dağılması ve belirsiz bir sosyal yapının oluşmasından sonra, Çalışanların sendikaları 2017 ile 2019 yılları arasında 101 bin üye kaybına uğradılar.

Hollanda‘da CNV ve FNV gibi çalışanların, de VNO-NCW ve MKB-Nederland gibi işverenlerin sendikaları bulunmaktadır. Ayrıca onlarca çiftçinin bağlı bulunduğu LTO gibi birlikler ve kooperatiflerde bulunmaktadır.

Mart 2019 tarihinde tüm Hollanda sendikalarına üye sayısı 1 milyon 600 bin olarak belirlenmişti. Gençlerin ve emeklilik yaşına erişen yaşlıların üyeliklerine son verdikleri Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu’nun verilerinden bilinmektedir.

Ekonominin dar boğazda olduğu bu buhranlı yıllarda çalışanların iş ve istihdam haklarını savunacak gerçek temsilcileri, gerçek sendikalara gereksinim bugün dünden daha da gereklilik arz ediyor.

Her ne kadar vatandaşın sosyal ve kaliteli yaşamını düşünen bir Hollanda, hükümetinin ve İşverenlerin sendikaları olsa da, Toplu İş Sözleşmelerinde (Collectieve Arbeidsovereenkomst) yaptırım gücü yüksek, etkili ve yetkili sendikalarda olmalıdırlar. Üyelik aidatlarının yüksek olması ve sendikaların vermiş oldukları hizmetlerine eşdeğer olmaması ve çalışanların ben üye olmasam da değişen bir durum olmayacak diyerek sendikalara üye olmadıkları bilinmekte.

Türkiye kökenli çalışanların Hollandalı çalışan emsallerine göre “Sendikalara üyelikleri yıllardır Türk toplumunda konuşulan güncel konular arasında yer almamakta.

Gelecekte, FNV ve CNV gibi sendikaların göçmenlerin artan sorunlarını dillendirerek onları sendikalara çekmenin yollarını aramalı. Lahey / Nejat SUCU

….

Her 10 Hollandalıdan 4’ü Başbakan Rutte’nin Devamını İstiyor!

Hollanda Trouw Gazetesi’nin isteği üzerine; İ & O Research tarafından 2231 kişi ile yapılan ankette, Başbakan Mark Rutte’yı 10 Hollandalı’dan 6’sı, son 10 yılda başarılı Devlet adamı olarak görüyor.

Korona salgınından sonra, güvenilir karar alabilen ve kalıcı toplumu birleştiren devlet adamlığı rolünden dolayı seçmenlerde takdir topluyor.

14 Eylül’de Başbakan olarak Markt Rutte 10’uncu yılını doldurmuştu.

Ayrıca KLM gibi çok uluslu firmalara finans desteği verildiği ve dar gelirlilere ve fakirlere daha çok destek verilmesi gerektiği seçmenler tarafından belirtilmiştir.

Rutte’nın desteği sadece kendi partisi VVD seçmeninden olmayıp, aynı zamanda CDA, D66, CU, PvdA, SGP ve GL gibi partilerin seçmeninden de takdir toplamış bulunmaktadır.

10 Hollandalıdan 4‘ü Mark Rutte’ye tekrar Hollanda Başbakanı olarak görmek istediklerini belirtiyor. Sağ ile sol arasındaki köprü görevini üstlenen Rutte‘yi “takdire şayan” bulan ve 17 Mart 2021 Hollanda Temsilciler Meclisi seçimlerinde Başbakanlığının devamını isteyenlerin oranı yüzde 44 ‘iken, istemeyenlerin oranı ise yüzde 31 olarak tespit edilmiştir.

Lahey / Nejat SUCU-Platformmedia

https://www.platformdergisi.com/yazi/ekonomi/30735/hollandada-sendikalar-kan-kaybetmeye-devam-ediyor#.X4Vz6dAzZPY

. Towntalk
remove_red_eye154

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur