Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

HOLLANDA'DA ÇOCUKLARA ''ÖTENAZİ HAKKI''

Hashtag

Hollanda’da çocuklara ‘ötenazi hakkı’ verilmesi planlanıyor

Hollanda'da 1-12 yaş arasındaki ölümcül hastalığı bulunan çocuklara ötenazi hakkı tanınmasının planlandığı belirtildi. Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, doktorlar için yasal güvencelerin ve çocuk haklarının korunmasını sağlamak istediğini belirtti.

Hollanda’da çocuklara ‘ötenazi hakkı’ verilmesi planlanıyor

Hollanda’da geçen yıl uzmanlar tarafından düzenlenen raporda doktorların eylemlerinin sonuçlarından korktuğu için ölümcül hastalığı bulunan çocukların acı çektiği tespit edildi.

Hollandalı yetkililerin 1-12 yaş arasındaki ölümcül hastalığı bulunan çocuklara ötenazi hakkı tanınmasının planlandığı belirtildi.

Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, doktorlar için yasal güvencelerin ve çocuk haklarının korunmasını sağlamak istediğini belirtti.

Öte yandan Jonge, yalnızca acı çeken ve kısa vadede ölecek olan ölümcül hastalığı olan çocuklara bu hakkın verilebileceğini söyledi. Söz konusu kararın alınabilmesi ile ilgili profesyoneller ve hukuk uzmanlarıyla birlikte çalışılacağının altını çizdi. (DHA)

. Towntalk
remove_red_eye749

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur