Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

PARIS'TE BİR ÖĞRETMEN BAŞI KESİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ!

Hashtag

Profile image

Sena

Nouvelle-Aquitaine

Fransa'nın başkenti Paris'te dün bir tarih öğretmeninin başını bıçakla keserek öldüren saldırganın 18 yaşında Moskova doğumlu Çeçen bir mülteci olduğu ortaya çıktı.

Paris'in kuzeybatısında Conflans Sainte-Honorine'de bulunan bir okul yakınında cuma akşamı saat 17:00 sıralarında meydana gelen olayın ardından Fransa Terörle Mücadele Savcılığı, polis tarafından vurularak öldürülen saldırganla ilgili ayrıntıları basınla paylaştı.

Polis, Samuel Paty adlı tarih öğretmeninin öldürüldüğü olayla ilgili 9 kişiyi gözaltına almıştı. Savcılık, şüpheliler arasında saldırganın dedesi, anne ve babası ile 17 yaşındaki erkek kardeşinin de olduğunu açıkladı.

Cinayeti araştıran Fransız savcı Jean-Francois Ricard, terör soruşturması açıldığını belirtirken, katil zanlısının 10 yıldır Fransa'da ikamet ettiğini ve istihbarat servislerinde herhangi bir kaydının bulunmadığını söyledi.

Zanlının üzerinden plastik mermili tabanca çıktı

Ricard, zanlının polis tarafından vurulduktan sonra üzerinde bıçak harici plastik mermi atan bir hava tabancası bulunduğunu, telefonunda maktülün bir fotoğrafının yer aldığını ve zanlının öğrencilere öğretmeni sorarken görüldüğünü ve okul müdürünü telefonla birkaç kez tehdit ettiğini aktardı. Savcı ayrıca zanlının telefonunda cinayeti itiraf niteliğinde bir yazı bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Emniyet yetkilileriyse zanlının dur ihtarına uymaması sonrası olay yerinden 600 metre uzaklıkta vurulduğunu açıklarken, güvenlik nedeniyle operasyonu yürüten memurların adının şimdilik gizli kalacağını söyledi.

Öte yandan öldürülen tarih öğretmeni Samuel Paty'nin ise 47 yaşında ve bir çocuk babası olduğu ifade edildi.

Sosyal medyada ebeveyn tepkisi: Öğretmen öğrencilere çıplak bir adamın fotoğrafını göstermiş

Sosyal medyada da söz konusu cinayetle ilgili bazı paylaşımlar yer aldı. Twitter'da yayınlanan bir videoda katil zanlısıyla aynı sınıfta bulunan bir öğrencinin babası olduğunu belirten bir şahıs, "tarih öğretmeni Paty'nin saldırı öncesi sınıfta çocuklara çıplak bir adam resmi gösterdiğini ve bu kişinin Müslümanların peygamberi olduğunu söylediğini" aktardı.

Söz konusu kişi, ayrıca öğretmen Paty'nin sınıfta Müslüman öğrenci olup olmadığını, el kaldıranların dışarı çıkmasını istediğini ve birazdan göreceklerine karşı kendilerinin hazır olmadığını söylediğini iddia etti. Ebeveyn video mesajında, "Bu öğretmenin çocuklara vermek istediği mesaj nedir? Bu nefret nereden geliyor?" diye sorduğu görülüyor.

Başbakan Castex: En sert şekilde karşılık vereceğiz

Öte yandan Fransa Başbakanı Jean Castex saldırıya en sert şekilde tepki göstereceklerini ifade ederken, Twitter hesabında, "Fransa'da cumhuriyet, İslami terörizmi savunan biri tarafından kalbinden vurulmuştur. Öğretmenleriyle dayanışma içinde olan devlet bu duruma en sert şekilde tepki gösterecek. Bu sayede Cumhuriyetimiz ve onun vatandaşları özgür bir şekilde yaşayabilecek. Asla pes etmeyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Euronews Türkçe- https://tr.euronews.com/2020/10/17/paris-te-ogretmenin-bas-n-n-kesilmesi-olay-sald-rgan-rusya-dogumlu-18-yas-nda-ve-cecen-uyr

. Towntalk
remove_red_eye276

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur