Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

FRANSA'DA YASAKLAR GENİŞLİYOR!!

Hashtag

Fransa'da son 24 saatte 41 binden fazla yeni Covid-19 vakası tespit edildi. Daha önce 8 bölgede uygulanan gece sokağa çıkma yasağı 38 bölgeye daha genişletildi.

Perşembe akşamı açıklamalarda bulunan Fransa Başbakanı Jean Castex, "İkinci dalga geldi" diyerek halkı uyardı. Daha önce sadece Paris, Lyon, Marsilya gibi büyük şehirlerde uygulanan gece sokağa çıkma yasağını yaygınlaştırarak en az altı hafta boyunca süreceğini açıkladı.

Bu kapsamda 67 milyon nüfuslu Fransa'da yaklaşık 46 milyon kişi, akşam saat 9 ile sabah 6 arasında zaruri bir gerekçe olmadıkça dışarı çıkamayacak. Uygulama, yeni eklenen bölgelerde cumartesi gününden itibaren geçerli olacak.

Avrupa'da yeni vaka sayısı rekoru

Diğer yandan son 24 saatte 41 bin 622 yeni vakanın tespit edildiği ülke, Avrupa'da yeni günlük vaka sayısı rekorunu kırdı. Daha önce hiçbir Avrupa ülkesinde 40 binden fazla günlük yeni vaka görülmemişti.

Başbakan Castex, ülkedeki hastane yataklarının yüzde 44 oranında dolu olduğunu, ülkedeki durumun kötüye gittiğini açıkladı.

Fransa'da salgının başından beri tespit edilen Covid-19 vaka sayısı 999 bini geçti. Toplam can kaybı ise 34 bin 200'den fazla.

Kaynak: Euronews Türkçe- https://tr.euronews.com/2020/10/22/rekor-vaka-ac-klayan-fransa-ya-ikinci-dalga-geldi-sokaga-c-kma-yasaklar-genisliyor-covid-1

. Towntalk
remove_red_eye284

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur