Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BRÜKSEL'DE CAMİLER KAPANIYOR

Hashtag

Brüksel Başkent Bölgesi Başbakanı Rudi Vervoort, 24 Ekim'de düzenlediği basın toplantısında, tecrit sırasında geçerli olan kurallara geri dönüldüğünü duyurdu.

Buna göre 26 Ekim 2020 Pazartesi günü Brüksel bölgesi camileri için yürürlüğe girecek ve 19 Kasım’a kadar geçerli olacak kurallar:

-Cenaze törenleri en fazla 15 kişinin katılımıyla, cenaze gösterilmeden yapılabilir.

-Dini nikahlar en fazla 5 kişinin huzurunda yapılabilir: gelin ve damat, iki şahit ve din görevlisi

-Camiler 5 vakit namaz ve Cuma namazı için kapalı olacak.

-Camilerde düzenlenen eğitim faaliyetlerine de ara verilecek.

Flaman Bölgesi ve Valon Bölgesi için durum değişmedi: Daha önce duyurulan (Maske, mesafe, hijyen, kişisel malzeme kullanımı, seccade vb.) önlemlere uygun olarak camiler, 5 vakit namazlar ve Cuma namazı için halka açık kalacaktır.

SON DAKİKA...SON DAKİKA GÜNCELLEME

COVİD-19 SALGINI İLİ İGİLİ YENİ TEDBİRLER HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA Brüksel Başkent Bölgesi'ndeki ibadethaneler hakkında uygulanacak yeni kuralları içeren bilgiler dün itibarıyla paylaşılmıştı. Buna göre 26 Ekim 2020 Pazartesi günü Brüksel bölgesi camileri için yürürlüğe girecek ve 19 Kasım’a kadar geçerli olacak kurallar çerçevesinde daha önce resmi makamların verdiği bilgiler ve yaptıkları açıklamaların aksine bugün(25/10/2020) itibarıyla yapılan açıklama ve alınan bilgilere göre Camiler 1,5 m mesafe, maske ve en fazla 100 kişi olacak şekilde 5 vakit namaz için açık olacak. Sadece Cuma namazı için kapalı olacaktır.

https://www.belturkhaber.be/haber/brukselde-camiler-ibadete-kapaniyor-2247

. Towntalk
remove_red_eye419

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur