Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

THY YOLCULARINA KÖTÜ HABER !!!

Hashtag

THY yolcularına kötü haber: Artık bu işlem için ücret ödeyeceksiniz

Koronavirüs döneminde zor günler geçiren ve zarar açıklayan Türk Hava Yolları,(THY) dış hat uçuşlarıyla ilgili yeni bir karar aldı. Buna göre artık dış hat uçuşlarında koltuk seçiminden ücret alınacak. Bu işlem daha önce ekonomi sınıfı için bile ücretsizdi. Yolcular artık uçuştan önce uçakta hangi koltukta oturmak istediklerini kendileri seçtiklerinde ücret ödemek zorunda kalacaklar. Karar Gezetesi’nde yer alan ve Türk Hava Yolları müşteri hizmetlerinin de doğruladığı bilgiye göre uygulama 12 Kasım 2020’de yürürlüğe girdi. Ücretli koltuk seçimi 1 Ocak 2021’den sonraki yurtdışı seferleri için geçerli.

Kimler ödemek zorunda değil?

Türk Hava Yolları internet sitesinde henüz yeni uygulama ile ilgili bir bilgi yer almadı. Elde edilen bilgiye göre sadece Miles&Smiles Elit/Elit Plus üyeler, kurumsal (CLID) ve denizci (SEMN) üyelerden ücret alınmayacak. Ayrıca uçuşa 26 saat kala henüz dolmamış koltuklar ücretsiz sunulacak.

Fiyat ne kadar olacak?

Şirketin bir müşterisine gönderdiği e-mailde yer alan bilgiye göre koltuk fiyatları 9 ile 39 Dolar arasında değişecek. Ayrıca diz mesafesi geniş koltuk isteyenlerin ödemesi gereken ücret ise 19 ile 109 Dolar arasında değişiyor.

Yolcu sayısı düştüğü için mi yapıldı?

THY’nin sessiz sedasız yaptığı bu değişikliğin özellikle yurtdışında yaşayan gurbetçiler tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu. Şirketin son dönemlerde yoğun yolcu kaybı nedeniyle ek gelir elde etmek için böyle bir karar aldığı tahmin ediliyor.

Kaynak: https://www.turizmavrupa.com/

. Towntalk
remove_red_eye642

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur