Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

HOLLANDA'DA YAŞAYANLARA DUYURU

Hashtag

Pazartesi gününden itibaren direksiyon başında telefon tutan sürücüler akıllı kameralarla fotoğraflanabilecek. Hollanda, Avrupa'da kameraları kullanan ilk ülkedir.

Sistem, sürücünün elinde bir telefon olduğunu kaydederse, fotoğraf otomatik olarak Merkezi Yargı Tahsilat Dairesine iletilir. Orada, bir soruşturma görevlisi, gerçekten bir ihlal olup olmadığını belirleyecektir. Bu durumda sürücüye 240 avro para cezası verilecek.

Savcılığa göre, fotoğraflar çapraz olarak aşağı doğru çekildiği için şoförün başı fotoğrafta görünmüyor. Sürücünün elleri ve plakası görünmektedir. Kameralar gece gündüz ve her türlü hava koşulunda çalışmaktadır.

Plaka sahibi tarafından fotoğraflar talep edilebilir ve para cezasına itiraz edilebilir. Bu durumda dikkat dağınıklığı yüksek risk oluşturmaktadır.

Hollanda'da test dönemlerinde birçok ihlal tespit edilmiştir: bir test gününde, iki kamera elinde bir telefon tutan 400 sürücüyü kaydetti. 24 saat boyunca bir N yolu boyunca asılı duran ve altı saat boyunca bir otoyolun üzerine yerleştirilmiş bir kamera ile ilgiliydi.

Kaynak: https://nos.nl/artikel/2356373-appende-automobilist-kan-vanaf-maandag-worden-beboet-met-slimme-camera.html?fbclid=IwAR2ixR19bceQxJS8OAq2Eb3iHXYEEnyRqY78XXeDKaE_4l4BunQPl7trSZg

. Towntalk
remove_red_eye5092

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur