Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE KİRA İNDİRİMİ !!

Hashtag

Yurt kiralarında indirim talebiyle yurt işgali başlatan Manchester Üniversitesi öğrencileri, yönetimin yüzde 5 teklifine karşı işgale devam ederek yüzde 30’luk indirimde anlaşma sağladılar.

İngiltere’de Manchester Üniversitesi öğrencileri tarafından “9K for What?” (Ne için 9 bin sterlin?) sloganıyla örgütledikleri yurt işgali kazanımla sonuçlandı.

Yurt kiralarında yüzde 40’lık indirim talebiyle işgale başlayan öğrenciler, üniversite yönetiminin başta sunduğu yüzde 5’lik teklife karşı işgali sürdürerek yüzde 30’luk indirimde anlaşma sağladılar. Binlerce öğrenciyi etkileyen anlaşma, dönem bazında 12 milyon sterlinlik indirimle Birleşik Krallık öğrenci hareketleri tarihi için rekor anlamına geliyor.

“NEOLİBERAL ÜNİVERSİTE POLİTİKALARINI PÜSKÜRTMELİYİZ”

Öğrenciler sosyal medyadan yaptıkları açıklamada, kâr odaklı eğitim sistemine karşı birlikte hareket etmenin önemini vurguladılar. Birkaç şehre daha sıçrayan ve ülke çapında da büyük destek bulan işgal eyleminin sonucunda öğrenciler, diğer üniversitelerde de aynı taleplerin karşılanması için mücadeleye devam edeceklerini söyledi:

“Öğrenciler sömürüldüklerini anlıyorlar ve daha fazla radikalleşiyorlar. Baskıya devam edip bunu ulusal bir harekete çevirmeliyiz. Sadece kira eylemi için değil; bir bütün olarak neoliberal üniversite politikalarını geri püskürtmek için.”

Pandemi koşullarında birçok dersin çevrimiçi olarak gerçekleştirildiğini fakat buna karşın üniversiteye çağrıldıklarını belirten öğrenciler, hem haftalık 140 sterlinlik yurt kirasını hem de 9 bin 400 sterlinlik üniversite öğrenim ücretlerini ödemek zorunda kaldıklarını söyleyerek bir süre önce işgal eylemine başlamışlardı.

Kaynak: Londra Gündem- https://londragundem.com/ingilterede-universite-ogrencileri-kira-indirimi-mucadelesini-kazandi/

. Towntalk
remove_red_eye2065

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur