Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DE 2 TÜRK, DOLANDIRICILIK İLE SUÇLANIYOR !!!

Hashtag

New Jersey'in Newark kentinde meydana gelen olayın geçmişini araştıran US Post Service müfettişleri Amazon üzerinden satış yapan 2 Türk'ün posta puluyla büyük paket gönderdiklerini tespit etti.

New Jersey Hukuk Ofisinden Başsavcı Craig Carpenito yaptığı açıklamada, Amazon üzerinden satış yapan 44 yaşındaki Ismail Yılmaz ve 43 yaşındaki Selim Memiş US Post Service avukatlarının şikayeti ile hakim karşısına çıktı.

Tutuksuz yargılanan 2 kişi "Yüksek hacimli paketlere posta pulu yapıştırarak taşıtan Fresh N Clear LLC'nin (Fresh N Clear) sahibi Amerikan ismi Jack Koch ve Stephen Koch olan 2 kişi, USPS'de 6 milyon dolardan fazla zarara uğrattı.

Davalılar, USPS tarafından üretilen kompakt zarflar için olan Sabit Oranlı Zarf posta etiketlerini satın aldılar ve bu etiketleri, ürünlerini indirimli sabit oranlardan daha büyük kutularda göndermek için değiştirdiler." dedi.

Dolandırıcılığın detayınıda veren Başsavcı Carpenito "70 poundtan daha düşük ağırlıkta olan gönderiler için kullanılan zarfların içine daha ağır malzemeler koyan firma yetkilieri Ocak 2020 ile Eylül 2020 arasında Koch'lara ait, Fresh N Clear firmasının Sabit Ücretli Zarflar içine Normalde Sabit Oranlı Zarfa sığmayan büyük temizlik ürünleri, şişelenmiş su, çamaşır deterjanı ve soda kutularına daha ağır mallar yerleştirerek zarf pulu ile gönderdiler." şeklinde açıklama yaptı.

Devlet mülkiyetinin çalınmasının veya dolandırıcılığın 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağına dikkat çeken Carpenito "Posta pulu dolandırıcılığı 5 yıla kadar hapis ceası bulunmakta. Her iki suç da 250.000 ABD Doları tutarında para cezası veya suçun neden olduğu suç veya kayıptan elde edilen kazancın (hangisi daha büyükse) iki katıdır." diye devam etti.

Carpenito, "Soruşturmadan sorumlu Müfettiş Vekili Raimundo Marrero'nun yönetimindeki ABD Müfettişlerinin raporları bu suçların sabit olduğunu gösteriyor. Yine de mahkeme kararı kesinleşmeden şikayetteki suçlama ve iddialar sadece suçlama olduğu ve sanıkların suçlu oldukları kanıtlanmadıkça masum olduğu varsayılır." dedi.

. Towntalk
chat_bubble_outline1
remove_red_eye3819

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur

SMART WORK IS END