Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

MACRON'UN OKUL ARKADAŞI PARİS BÜYÜKELÇİ'Sİ OLDU !!

Hashtag

Türkiye kritik başkentlerde büyükelçi değişimlerine gitti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplam 54 büyükelçinin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti. Ankara'nın son dönemde ABD, Fransa, Almanya ve Suudi Arabistan gibi sorun yaşadığı ülkelerde yeni atamalar yaptığı gözlemlendi.

ABD Başkanlık Seçimleri'nin ardından Washington Büyükelçiliği görevine, AK Parti'nin kurucularından Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan getirildi.

"Macron'un dostu Ali Onaner Paris Büyükelçisi oldu"

Ankara'nın ilişkilerde zorlu bir süreçten geçtiği Paris'te ise İsmail Hakkı Musa'nın yerine Tunus Büyükelçisi Ali Onaner getirildi.

Fransız medyası bu atamayı Ankara'nın Paris'e uzattığı bir 'barış dalı' olarak yorumladı. Ülkenin önde gelen haftalık haber dergilerinden Le Point, Onaner'in Paris'e atanması ile ilgili verdiği haberini "(Fransa Cumhurbaşkanı) Macron'un dostu Onaner Paris Büyükelçisi olarak atandı" başlığıyla attı.

Fransa'nın siyasi liderlerinin ve önemli yöneticilerinin mezun olduğu en prestijli yüksek okullarından Ulusal Yönetim Okulu'nda Onaner ile Macron'un 2002-2004'te birlikte eğitim gördüğünü belirten Le Point, mükemmel seviyede Fransızca konuşan Onaner'in Tunus Büyükelçiliği sırasında Türkiye'nin Libya pozisyonunu net bir şekilde savunduğunu işaret etti. Fransa Libya konusunda Türkiye'nin aksine Halife Hafter güçlerine destek veriyor.

Eski Berlin Konsolosu Berlin Büyükelçiliği'ne atandı

Dışişleri Bakanlığı kararnamesinde dikkat çeken atamalar arasında Almanya da bulunuyor.

Kararnameye göre, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü olarak görev yapan Ahmet Başar Şen, 2016'dan bu yana Berlin'de görev yapan Ali Kemal Aydın'ın yerine atandı.

1996 yılında Dışişleri Bakanlığı'na giren Şen 2012-2016 yılları arasında Berlin Başkonsolosu olarak görev yürütmüştü.

Avrupa Birliği'nin 10-11 Aralık'taki zirvesinde Ankara'ya yaptırım konusunu görüşeceği bir dönemde Paris ve Berlin'i çok iyi tanıyan isimlerin büyükelçi olarak atanmasının ikili ilişkilerdeki olası çıkmazlarda Ankara'nın bakış açısının daha iyi yansıtılması olasılığını güçlendiriyor.

. Towntalk
remove_red_eye248

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur