Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE İŞTEN ÇIKARILMA TEHLİKESİ !!

Hashtag

Birleşik Krallık’ta, Kovid-19 salgınının başlamasıyla birlikte toplam 820 bin işçinin işten atıldığı açıklandı. Hükümet, işçi ücretlerinin yüzde 80’ini ödemesine rağmen patronlar işçilerin işine son veriyor.

Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre, Mart ayından bu yana işten atılan 820 bin işçinin 660 bini hizmet sektöründe. Pandemi döneminde, hükümetin ödediği maaşın yüzde 80’i ile geçici olarak yaşamını sürdüren işçiler, işverene “yük” olmamalarna rağmen işten atıldılar.

ÜCRETLERİ DÜŞÜRME TEHDİDİ

Ağırlıklı olarak pub, restoran, eğlence merkezleri, tiyatro, sinema, ulaşım, mağazalar ve ev eşyası üretim ve depolarından işten atılan işçiler, başka alanlarda da iş bulmada sorun yaşıyor. İşten atılmayan işçilere de düşük ücret dayatılıyor.

İşsizliğin hızla yayıldığı Birleşik Krallık’ta toplam işsiz sayısı bir milyon 700 bine ulaştı.

Başta Heathrow Havalimanı’nda 4 bin 700 işçi olmak üzere, işverenler işçilerin ücretlerini düşürmek için işçiler üzerinde baskı kurmaya devam ediyor. Bir çok mağaza zinciri de işçilere mektup göndererek, “Ya işten atılacaksınız ya da ücretleriniz düşürülecek” dayatmasında bulunuyor.

Öte yandan, sağlık ve telefon üzerinden yapılabilecek hizmetler için yüz binden fazla işçi işe alındı. Yüz bin kişilik istihdama rağmen, Birleşik Krallık’ta tarihin en kısa sürede en çok işçinin işten atılması kayıda geçmiş oldu.

DAHA KÖTÜ GÜNLER MARTTA GELECEK

Yapılan açıklamalarda, hizmet sektöründeki bir çok işyerinin kapandığı, binlercesinin kapanmakla yüz yüze olduğu belirtiliyor. Mart ayında sona erecek olan devlet yardımlarından sonra toplu işten atmaların da olacağı öne sürülüyor.

Geçtiğimiz ay 2021 bütçesini açıklayan Maliye Bakanı Rushi Sunak, işten atmaların devam edeceğini ve haziran ayına kadar en az bir milyon işçinin daha işini kaybedeceğini söylemişti.

Fakat Ulusal İstatistik Ofisi’nin rakamlarına göre, gidişatın çok daha vahim olduğunu ve bu hızla ilerlemesi durumunda daha fazla işçinin işini kaybetmekle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Sadece son üç ay içinde yaklaşık 400 bin kişi işini kaybetti.

Kaynak: Evrensel- https://www.evrensel.net/haber/421272/birlesik-krallikta-9-ayda-820-bin-isci-isten-atildi

. Towntalk
remove_red_eye665

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur