Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

GREEN CARD BAŞVURUSU YAPANLARA DUYURU!!!

Hashtag

Her sene dünya genelinden milyonlarca insanın başvurduğu Amerika Birleşik Devletleri ‘nde (ABD) çalışma ve yaşama hakkı sunan ve Green card (yeşil kart) olarak tanımlanan kalıcı oturuma dair yeni düzenlemeler geliyor.

Konuya ilişkin resimi olarak yapılan açıklamada, “İlgili güncelleme ve değişim başvuru yapan her kişinin dosyasının mülakata gerek duyulup duyulmayacağıyla ilgili” sözlerine yer verildi.

Yeşil Kart Başvuru hakkına dair herhangi bir değişiklik ön görülmüyor, fakat yapılan açıklama göz önünde bulundurulduğunda, mülakata alınıp alınmayacağı artık dosyayı inceleyen görevli kişi tarafından karara bağlanacak.

Vatandaşlık ve Göçmenlik Servisi, bu değişimin sonunda artık daha fazla insanın zorunlu ekstra mülakata alınabileceğini bildirdi. Açıklamada, “Bu değişim gerekiyor çünkü programın dürüst bir şekilde, hileden ve başvuruyu yapan kişinin ABD’ye risk oluşturmasına karşı önlemler alınıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Green Card başvurusu nasıl ve ne zaman yapılıyor?

Çekilişleri her yıl ekim ayının ilk haftasında başlayarak kasımın ilk haftasına kadar devam eder. 2022 yılı çekilişi (DV2022) bu yıl da Amerika resmi çekiliş internet sitesi DV Lottery üzerinden yapılacak. Başvuru sitesi tamamen İngilizce olduğu için bireyler başvurularını İngilizce olarak yapmak zorunda. Basit İngilizce soruları sözlük yardımıyla da yapabilirsiniz.

Green Card başvuru evrakları nelerdir?

Başvuru ekranında ise kişiden isim, soyisim, doğum tarihi, pasaport numarası ve biometrik fotoğrafının sisteme yüklenmesi isteniyor. Fotoğraf son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı ve 600×600 boyutunda yüklenmeli. Fotoğrafta yüzünüzün tam belli olması ve arka planın beyaz renkte olması gerekiyor.

Green Card başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

DV 2022 çekiliş sonuçları ise mayıs ayının ilk haftası açıklanacak. Kazanan tarihler Mayıs 2021’de DV Lottery üzerinden ilan edilecek.

Bu arada, Green Card başvurusu yaptıktan sonra DV Lottery üzerinden size bir başvuru numarası verilir. Bu numarayı bir yere not etmeniz ve saklamanız gerekiyor. Çekiliş sonuçları açıklandığında bu numarayla kazanıp, kazanmadığını sorgulayabilirsiniz.

Green Card başvurularınızı belirtilen https://dvprogram.state.gov/ sitesinden ücretsiz olarak yapabilirsiniz.

. Towntalk
remove_red_eye2139

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur