Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri, dünya üzerinde en çok evcil hayvana ev sahipliği yapan ülkelerden biridir ve evcil hayvanlarınız için özel olarak faaliyet gösteren çok sayıda işletme bulunmaktadır.

Gerek bu işletmelerden faydalandırmak, gerekse seyahatiniz esnasında yanınızda bulunmanızı istemeniz halinde, gerekli hazırlıkları yapmanızın ardından evcil hayvanınız sizinle birlikte ABD’ye gelebilmektedir.

Bu süreçte yapmanız gerekenleri sizin için liste halinde derledik. Bu hazırlık süresi 2-3 ay sürebilmektedir. Hazırlıklarınızı bu süreyi gözeterek başlatmanız son derece önemlidir.

• İlk olarak, aşı kayıtlarını kontrol etmelisiniz. Hayvanınızın tüm aşılarının eksiksiz ve zamanında yapılmış olması son derece önemlidir.

• En önemli unsurlardan biri hayvanınızın kuduz aşısının, seyahat tarihinizden en erken 30 gün içerisinde yapılmış olmasıdır. Seyahat tarihinize göre bunu planlamanız gerekmektedir. Son kuduz aşısını 1 yıldan daha uzun süre içinde olan hayvanların da ABD’ye girişine izin verilmemektedir. ABD yetkilerinin ilgili kontrolleri ülke girişinde yapacaklarını unutmayın.

• Bir diğer önemli aşı ise parazit aşısıdır. Hayvanınızın ülkeye giriş yapabilmesi için, parazit aşısının son 3 ay içerisinde yapılmış olması zorunludur. Çıkış yapmadan önce mutlaka kontrol etmenizi tavsiye etmekteyiz.

• Veteriner hekiminiz aracılığı ile kuduz yoktur içerikli kan testi almanızı ayrıca öneriyoruz. Bu testin sonucunun gelmesi yaklaşık 1 ay sürmektedir.

• Seyahatiniz başlamadan 48 saat önce Sağlık Sertifikası için Tarım İl Müdürlüklerine bağlı Hayvan Sağlığı Merkezleri ya da Tarım İlçe Müdürlüklerinden, veteriner onaylı sağlık sertifikası almanız gerekmekte. Bu sertifika uluslararası geçerliliğe sahiptir ve hem Türkiye gümrüğünde hem de ülkeye giriş aşamasında Amerikan gümrüğünde ihtiyacınız olacaktır. Sertifika alırken size seyahat tarihiniz sorulacak ve evrak buna göre düzenlenecektir. Belirttiğiniz tarihten başka bir zamanda çıkış yapmak istemeniz halinde mevcut sertifikanın geçersiz olacağınız ve yeniden almanız gerekeceğini unutmayın. Bu sertifikayı alırken, hayvanınız, aşı kartınız ve aşı kartınızın en az bir kopyasının yanınızda olması gerekmektedir.

• Son olarak, Ankara ve Van Kedileri ya da Kangal cinsi köpek ile yolculuk yapacaksanız, Tarım Bakanlığından özel izin almanız gerektiğini belirtelim.

. Towntalk
remove_red_eye199

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur