Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DEKİ KADIN TAVUĞUNU KURTARMAK İÇİN $10.000 HARCADI !!!

Hashtag

Yahoo'da yer alan habere göre, Nothnagel, Blue'yu yerel bir çiftlikten 12 dolara satın aldı. Nothnagel, diğer tavuk sahiplerinin aksine, hayvandan çok insan gibi davranmaya başladı.

Nothnagel, tavuk için kalp işlemeli bir elbise ve ona uygun bebek bezi aldı. Sürekli yanında gezdirdiği tavuğunu ile birlikte Joann Fabric ve Home Depot gibi mağazaları gezdi. Çilek, peynir, karpuz ve Pop-Tart gibi Mavi yiyecekleri bile besledi.

Nothnagel, tavuğun bu ilgiden hoşlandığını belirterek "Kucaklanmaktan gerçekten hoşlanıyor. Kucağıma uzanıp gözlerini kapatır ve mırıldanmaya başlar." diye konuştu.

Mart 2020'de Nothnagel'in tavuğu aniden hastalandı. Blue her zamankinden daha fazla uyumaya başladı ve nefesi çıkmayacak düzeye gelmişti.

Tavuğu veterinere götüren Seleta Nothnagel, yapılan testlerde, Blue'nun doğuştan kalp sorunu olduğunu öğrendi. Tavuk, kalp gelişimini ve çevresindeki kan damarlarının sağlığını büyük ölçüde engelleyen patent duktus arterinden muzdaripti.

Veterinerlik uzmanları ayrıca, hayvanın kalbine giden iki büyük kan damarının asla düzgün bir şekilde kapanmadığını keşfetti. Sonuçta, Blue hayatta kalmak için oldukça pahalı bir ameliyata ihtiyaç duyacaktı.

Blue'nun hastalıkları, hem çocuklarda hem de köpekler ve kediler gibi standart evcil hayvanlarda bulunanlardan farklı değildi, ancak doktorlar tavukta böyle bir tecrübeye sahip değildi. Ameliyat Nothnagel'e 4,000 dolara mal olacaktı. Ama ne gerekiyorsa yapmaya hazırdı.

Nothnagel, eşine 'Blue ölürse, ikimizi de içine sokacak kadar büyük bir çukur kazabilirsin' dedim. Onsuz hayatı idare edebilir miyim bilmiyorum." diyerek ameliyata ikna etti.

Blue'nun ameliyatı sadece 30 dakika sürdü, ancak bu Nothnagel için çok uzun bir zaman oldu.

Son olarak, ameliyat 10 Kasım'da gerçekleşti. Tavukların geleneksel açık kalp ameliyatına uygun bir anatomisi olmadığı için, veteriner kardiyolog Brian Scansen ve ekibi, Blue'nun boynuna bir kateter yerleştirerek kalbine ulaşmaya çalıştı.

Scansen, "Oldukça hızlı olmamız gereken yere vardık, nabzı düzensizdi, tansiyonu düştü. Bir süreliğine kalbi durdu.

Herkes Blue'nun ölebileceğinden endişelenirken, Blue, 12 saat içinde tamamen iyileşme belirtileri gösterdi. Yürümeye ve genellikle eskisi gibi davranmaya başladı. Ne yazık ki, ödenecek çok fazla fatura vardı.

Operasyonun kendisi ve diğer birçok randevu arasında, Blue'nun hayatını kurtarmanın toplam maliyeti yaklaşık 10.000 $ 'a ulaştı. Dahası, Nothnagel'in evcil hayvan sigortası maliyetin tahmini 7.500 $ 'ını karşılamadı çünkü doğuştan kalp kusuru önceden var olan bir durumdu. Ancak sonuçta bunların hiçbiri Nothnagel için önemli değildi: "Bunu çocuklarınız için yaparsınız, köpeğiniz için yaparsınız. Kalbinin onarılması için köpeğime 10.000 dolar harcadığımı söylesem, herkes çok iyi bir insan diye düşünür benim için. Ama tavuk için harcadığımı duyanlar 'Aman Tanrım, bir tavuğa NE KADAR harcadın? Onu bir güveç kabına koyup bin tane daha alabilirsin. ' diyenler bile oldu. Ben sevdiğim birini kurtardığım için mutluyum." dedi.

. Towntalk
remove_red_eye508

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur