Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

THY'DEN YENİ YOLCU KURALLARI !!!

Hashtag

THY'nin yaptığı açıklama şöyle:

Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılacak uçuşlarımızda 2 yaş ve üzeri tüm yolcularımızın aşağıda belirtilen kurallara uyması zorunludur. Kurallara uymayan veya yanlış beyanda bulunan yolcular uçuşlara kabul edilmeyecektir.

•Yolcularımızın uçuşlarının kalkış saatinden maksimum 3 takvim günü öncesinde numunesi alınmış negatif PCR (nükleik asit test) veya antijen testi sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir.

•COVID-19 enfeksiyonu geçiren yolcularımız, ilk maddeye alternatif olarak uçuşların kalkış saatinden en az 10 gün veya en fazla 90 gün önce numunesi alınmış pozitif bir viral test sonucu ile yolcunun seyahat izni olduğunu belirten lisanslı bir sağlık hizmetleri sağlayıcısı veya halk sağlığı görevlisine ait yazılı veya elektronik ortamda bir belgeyi (documentation of recovery) gösterebilir.

•Yolcularımız yayınlanan kurallara uygun negatif bir test aldığını veya COVID-19'dan kurtulduğunu gösteren seyahat izni belgesi olduğunu kurallara uygun ilgili pozitif test sonucuyla birlikte ABD Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından paylaşılan Beyan (Attestation) Formu ile doğrulamalıdır. Beyan formuna ulaşmak için tıklayınız. Formun 2 yaş ve üzeri tüm yolcular için yolcu tarafından doldurulması gerekmekte olup, ebeveyn veya diğer yetkili kişi, 2 ila 17 yaşları arasındaki veya kendi adlarına onay veremeyen yolcular adına formu doldurabilir. Formun çıktı alınarak yolcularımızca doldurulup imza altına alındıktan sonra yolcularımızca seyahatlerine başlayacakları havalimanında Türk Hava Yolları istasyon yetkililerine üç sayfa halinde teslim edilmesi gerekmektedir.

Muafiyetler:

Federal kolluk görevlileri ve ABD askeri personeli (resmi görevli olmaları gerekmektedir)

Test ve Doküman Detayları:

Tüm test sonuçları yazılı veya elektronik formda olabilir. Laboratuvar test sonucu olması gerekmektedir. Negatif Test sonuç belgeleri şu detayları içermelidir: Kişiyi tanımlayan bilgiler (isim soyisim, doğum tarihi), viral testin türü, numune alınış tarihi, testi yapan kişi/kurumun isim ve iletişim bilgileri. Test sonucunun negatif olduğuna ilişkin ifade "NEGATIVE", "SARS CoV-2 RNA NOT DETECTED", "SARS CoV-2 ANTIGEN NOT DETECTED", "COVID-19 NOT DETECTED" şeklinde olmalıdır. "Invalid" şeklinde belirtilen test sonuçları geçersiz sayılacaktır.

Covid-19 enfeksiyonu geçirerek hastalığı atlatan, ilgili sağlık otoritelerinden alınan seyahat izni mektubu ile seyahat edecek yolcuların pozitif viral test sonuç belgeleri şu detayları içermelidir: Kişiyi tanımlayan bilgiler (isim soyisim, doğum tarihi), viral testin türü, numune alınış tarihi, testi yapan kişi/kurumun isim ve iletişim bilgileri. Pozitif test sonucu "POSITIVE", "SARS CoV-2 RNA DETECTED", "SARS CoV-2 ANTIGEN DETECTED", "COVID-19 DETECTED" şeklinde olmalıdır. "Invalid" şeklinde belirtilen test sonuçları geçersiz sayılacaktır. Bununla birlikte seyahat izin belgesi üzerinde yetkilinin isim soyisim, adres, telefon numarası bilgileri ile yolcunun isim soyisim ve doğum tarihi gibi tanımlayıcı bilgiler yer almalıdır.

Yanlış beyanda bulunan yolcularımızın ABD otoriteleri tarafından idari cezalarla (para cezası, tutuklanma vb.) karşılaşabileceği belirtilmiştir.

Test İçin Süre Hesaplaması:

Kişinin ABD’ye seyahat sürecinde aynı bilette bağlantılar arasındaki süre 24 saati aşmayacak şekilde bulunuyorsa, negatif testler için maksimum 3 gün veya seyahat izin mektubu ile seyahat edecek yolcular için pozitif testlerde maksimum 3 ay hesaplaması testin numune alınış saati referans alınarak, ilk çıkış noktasındaki sefer kalkış saatine göre yapılır. Fakat ABD’ye seyahat farklı bir biletteyse veya bağlantılı uçuşlar arasındaki süre 24 saati aşıyorsa, İstanbul/ABD uçuşunun sefer kalkış saatine göre süre hesaplamasının yapılması gerekmektedir. Uçuşun herhangi bir sebep ile gecikmeli icra edilecek olması durumunda, test süresi 3 takvim gününü aşan yolcular uçuşa kabul edilmez.

Konuyla ilgili sık sorulan sorulara ait ABD Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından verilen yanıtlara buradan ulaşabilirsiniz.

. Towntalk
remove_red_eye2987

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur