Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

GREEN CARD MAĞDURLARINA DUYURU !!!

Hashtag

Geçen sene ABD'de bazı DV Lottery talihlileri, eski Başkan Donald Trump'ın getirdiği kısıtlamalar nedeniyle, haklarından mahrum kaldılar. Şimdi kurdukları 'Save Diversity Visa' internet sitesi üzerinde başlattıkları kampanya ile, bu durumu düzeltmesi için yeni Başkan Joe Biden'a seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Joe Biden, göreve gelir gelmez, Trump'ın getirdiği seyahat yasaklarını kaldırdı. Ardından, korona virüs yardım paketindeki kısıtlamaları düzeltti.

Fakat, iki bildiri uyarınca da, DV Lottery kazananları ile bazı göçmen vizesi başvuru sahiplerinin, şu kriz döneminde "ABD işgücü piyasası için bir risk" oluşturmaları ihtimaliyle, ABD'ye girmeleri engellendi.

Bazı 2020 DV Lottery kazananları için, duyurular, vize programındaki sıkı zaman kısıtlamaları

nedeniyle, ABD'ye göç etme şansını kaybetmek anlamına geliyor.

Bu arada, vizeleri Mart ayı sonunda sona ermeden ülkeye giriş yapamazlarsa, binlerce kişi ABD'de piyango programı kapsamında yaşama ve çalışma şansını kaybetme riskiyle karşı karşıya. Allen Orr Jr., Çarşamba günü yapılan röportajda, 2020 DV Lottery vizesi kazananların "hızlandırılmış yardım" elde etmek için bir mahkeme savaşında olduğunu söyledi.

Başlangıçta, Biden yönetiminin Ocak ayında göreve geldikten kısa bir süre sonra, Trump'ın

kanunlarını iptal etmesi bekleniyordu. Ancak bu gerçekleşmedi, hem 2020 hem de 2021 vize

kazananları, para yardımı alıp almayacakları ve ABD'ye geçme şansı elde edip etmeyecekleri

konusunda belirsizlik içinde bırakıldı.

#SaveDiversityVisa kampanyasının düzenlenmesine yardımcı olan, Türkiye'den 2021 DV Lottery vizesi kazanan Uğur Güçarslan, belirsizlikten yaşadıkları çaresizliği dile getirdi.

Kaynak: Abdpost.com

. Towntalk
remove_red_eye1596

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur