Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DEKİ COVID KISITLAMALARI İÇİN BUGÜN NEFESLER TUTULDU !!

Hashtag

İngiltere’de vatandaşların hükümetten tüm beklentileri ve olası senaryoları Londra Gündem Genel Yayın Yönetmeni Taner Bildik yorumladı:

İngiliz basını, başbakan Boris Johnson'ın yarın yapacağı basın açıklamasının en önemli maddelerinden bir tanesinin insanların açık havada sosyalleşmesine yönelik izinlerle ilgili olacağını konuşuyor. Halihazırda hem hane halklarının birbiriyle görüşmesinde hem de açık alanlarda sosyalleşmeye ilişkin 6 kişi kısıtlaması bulunuyor.

Peki yarın Boris Johnson'ın yapacağı açıklamalarla İngiltere'de ne değişecek? Hükümete yakın bir kaynak, bugün The Sun gazetesine yaptığı açıklamada kısıtlamalarda kademe yönteminin kaldırılacağını belirtti. Kademe sisteminin mantıklı olmadığını ve tüm İngiltere halkının birlikte Covid-19'la mücadele etmesi gerektiği belirtildi.

İngiltere'de barların ve restaurantların mayıs ayından önce açılması beklenmiyor. Çünkü en çok Covid-19 bulaşan yerlerin kapalı alanlar olması sebebiyle barlar ve restaurantlar olduğu belirtildi. Bu sebeple havalar iyice ısınana kadar barlar ve restaurantların açılmayacağı belirtildi.

8 Mart'ta okulların açılmasına ise kesin gözüyle bakılıyor. Eğitim uzmanlarının online eğitimin yeterince verimli olmadığı düşüncesiyle hükümete okulların açılması yönünde baskı yaptıkları da bilinmekte. Boris Johnson da her konuşmasında okullara dönmenin gelecek nesiller açısından çok önemli olduğunu vurgulamakta.

Şu ana kadar İngiltere'nin 3'te birinin aşılandığı kaydedildi. (17 milyon kişi).31 Temmuz'a kadar İngiltere'de 50 yaş üstü tüm yetişkinlerin aşılanması planlanmakta.

Başkent Londra'nı %65 bulaş oranı ile en çok Covid-19 virüsü bulaşan şehir olduğu tespit edildi.

İngiltere'de bugüne dek 120.000'den fazla insan Covid sebebiyle vefat etti. Aşılanmanın etkisiyle ölüm oranlarının düştüğü hükümet yetkilileri tarafından da sık sık vurgulanıyor.

. Towntalk
remove_red_eye1182

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur