Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'DA SAATLER İLERİ ALINDI !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri'nde ileri saat uygulaması bugün başlıyor.(14 Mart) Yaz saati uygulaması ile saatler bir saat ileri alınacak. Bazı eyaletler artık saatlerin ileri geri alınmasını istemiyor. Başta Florida olmak üzere bir çok eyalette kanun teklifi verildi. Türkiye son 5 yıldır saatleri geri almıyor.

Amerikalılar Pazar günü gün ışığından yararlanma saati için bir saat "ileri almaya" hazırlanırken , bazı senatörler geçişi kalıcı hale getirmek için harekete geçti.

R-Florida'dan Senatör Marco Rubio Salı günü yaptığı açıklamada , kendisi ve diğer Florida Cumhuriyetçi Senatörü Rick Scott ile Oklahoma, Missouri, Rhode Island, Oregon, Mississippi ve Massachusetts'ten iki partili meslektaşlarının Güneş Işığını Koruma Yasası'nı yeniden belirlenmesi için bir teklifte bulunduğunu söyledi ve ekledi: "ABD genelinde gün ışığından yararlanma saatini kalıcı hale getirin"

Rubio, Florida'nın yıl boyunca gün ışığından yararlanma saatinde kalmasına izin veren bir yasa tasarısının 2018'de imzalandığını, ancak Florida'nın değişikliğinin geçerli olması için federal tüzüğün değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Arkansas, Alabama, California, Delaware, Georgia, Idaho, Louisiana, Maine, Ohio, Oregon, Güney Carolina, Tennessee, Utah, Washington ve Wyoming - benzer yasaları, kararları veya seçmen girişimlerini kabul etti.

Senatör Ed Markey, D-Mass. "Araştırmalar, yıl boyunca Yaz Saati Uygulaması'nın halk sağlığını, kamu güvenliğini ve ruh sağlığını iyileştireceğini - özellikle bu soğuk ve karanlık bir çok hastalığı beraberinde getiriyor." dedi.

Yaz saati uygulaması nedir?

Gün ışığından en iyi şekilde yararlanmak için icat edildi. NASA'ya verilerine göre Benjamin Franklin, gün ışığından yararlanma saati kavramını geliştirdi ve I.Dünya Savaşı'ndan bu yana ABD, Kanada ve Avrupa'nın çoğunda kullanıldı.

Hangi eyaletler yaz saati uygulamasına uymaz?

Hawaii, Porto Riko, Amerikan Samoası, Guam, ABD Virgin Adaları ve Arizona'nın çoğunda görülmez.

Bu yıl yaz saati uygulaması 7 Kasım Pazar günü sona erecek.

. Towntalk
remove_red_eye404

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur