Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

$1400 YARDIM ÖDEMENİZİ ALDINIZ MI?

Hashtag

Kişi başı 1.400 dolar doğrudan teşvik ödemeleri başladı. Peki, siz ödemenizi ne zaman alacaksınız?

Başkan Joe Biden, mevcut işsizlik durumu ve korona virüs yardımları için Perşembe günü 1.9 trilyon dolarlık Covid-19 yardım paketini imzaladı. Kişi başı 1.400 dolara varan doğrudan ödemeler yapılacak.

IRS, Pazar günü 'IRS Ödememi Al' sitesini güncelledi ve kullanıcıların alacakları yardım ödemelerinin durumunu kontrol etmelerine izin verdi. "2021 Ekonomik Etki Ödemenizi" kontrol etmek için https://www.irs.gov/coronavirus/get-my-payment adresini ziyaret edin ve Sosyal Güvenlik Numarası, doğum tarihi, adres ve posta kodu dahil bilgilerinizi doldurun.

Bilgilerinizi girdikten sonra mesajlar bölümünde, paranın yatacağı tarih ile birlikte 'Bir ödeme işlendi' ibaresi göreceksiniz.

Eğer, verdiğiniz bilgiler IRS kayıtlarıyla eşleşmezse 24 saatliğine 'IRS Ödememi Al' sitesinde bloke edilebilirsiniz.

Ne Kadar Alacağım?

1.400 dolarlık ödemeler, 75.000 dolara kadar geliri olan bireylere yapılacak. 150.000 dolara kadar kazanan evli çiftler 2.800 dolar yardıma hak kazanacak. Gelir sınırını aşan her dolar gelir için, yardım ödemesi yüzde 5 oranında azalacak.

ABD'li yetişkinlerin yaklaşık yüzde 85'i, 2020 yılında düzenlenmiş gelir vergisi beyannamesine göre, tam tutara hak kazanacak.

Bakmakla Yükümlüler Ne Olacak?

Ebeveynler ayrıca, bakmakla yükümlü oldukları kişi başına 1.400 dolar daha almaya hak kazanacak.

Toplamda, dört kişilik bir aile 5.600 dolar alabilecek.

Teşvik Kontrolümü Ne Zaman Alacağım?

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, Biden tasarıyı imzaladıktan sonra, "İnsanlar, bu hafta sonuna kadar ödemelerin hesaplarına geçtiğini görmeye başlayabilirler." dedi.

Daha önceki yardımlarda, 'IRS Ödememi Al' sitesinde banka bilgilerini güncelleyenler, bu üçüncü tur ödemelerini daha hızlı bir şekilde alacaklar.

Birçok kişinin hesabına ödemeler işlendi bile. Geri kalanlarınki de hızla sonuçlandırılacak. Çek veya banka kartı ile ödeme alanlar ise, ödemelerini muhtemelen bu ayın sonunda veya gelecek ay alacaklar.

. Towntalk
remove_red_eye2262

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur