Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Hosting Nedir, Hosting Tarihçesi

Hashtag

Bir web sitesine ait sayfa, resim, müzik gibi saklanabilir verilerinin özel donanımlara sahip bilgisayarlar (sunucular) üzerinde barındırılması (saklanması, depolanması) gerekir. Depolanan bu verilerin kullanıcılara ulaştırılması ve saklanması işine de web hosting adı verilir.

Tanım olarak web barındırma, bireylere ve kuruluşlara, kendi web sitelerini dünya çapında web üzerinden erişilebilir yapma fırsatı veren bir hizmet türüdür. Her web hosting bir domain ile beraber çalışır. Web hosting hizmeti, web sitesinin veya web uygulamasının internet üzerinde yayınlanabilmesini sağlayan online bir hizmettir.

Herhangi bir hosting hizmetini edindiğinizde, web sitenizin sorunsuz biçimde çalışabilmesi için gerekli dosya ve verileri depolayabileceğiniz bir sunucu üzerinde alan kiralamış olursunuz. Web host sağlayıcınız sunucuyu açık ve çalışır tutarak, zararlı saldırılardan koruma ve içeriğinizi (metinler, görseller, dosyalar) sunucudan ziyaretçilerinizin tarayıcılarına aktarmakla görevlidir.

Kaynak: https://www.veridyen.com/hosting/

. Events
remove_red_eye794

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur