Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

LOS ANGELES'TAKİ TÜRK RESTORANINA ERMENİ SALDIRISI

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletindeki Los Angeles kentinde bulunan bir Türk restoranına 4 Kasım 2020'de düzenlenen saldırıyı, Ermeni asıllı iki kişinin yaptığı ortaya çıktı. Olayla ilgili dava açıldı.

ABD'de Los Angeles'ın Beverly Hills bölgesinde, 4 Kasım 2020 tarihinde saat 20.30 sularında 'İstanbul Cafe' adlı restorana gelen 6-8 kişilik grup, restoranda bulunanlara saldırarak etrafa zarar vermişti. Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerde, restorandaki her şeyi kırıp döken kişilerin, çalışanlara da sandalyelerle saldırdığı görülüyordu.

Restoran sahibi ve çalışanları, saldırganların Ermenice konuştuğunu, Türk ve Azerbaycan halkına küfür ettiklerini ve kendilerini de ölümle tehdit ettiklerini söylemişlerdi.

Konuyla ilgili gözaltına alınan 23 yaşındaki William Stepanyan ve yine 23 yaşındaki Harutyun Harry Chalikyan'la ilgili hazırlanan iddianamede, sanıklara 6 farklı suçlama yönetildi. İddianameye göre William Stepanyan, 4 Kasım'da telefonundan gönderdiği bir mesajda 'Türkleri avlamayı' planladığını yazmıştı ve aynı gün Harutyun Harry Chalikyan ile buluşmuştu.

İddianamede ayrıca, sanıklardan birinin "Sizi öldürmeye geldik, sizi öldüreceğiz" söylemiyle tehditte bulunduğu da belirtildi. Birkaç kişinin yaralandığı saldırıda, 20 bin dolarlık hasara uğrayan restoranın da geçici olarak kapandığı için binlerce dolar gelir kaybı yaşandığı kaydedildi.

Sanıklar hakkında, 5 nefret suçundan 10 yıl, planlı suç işlemekten ise 5 yıl olmak üzere on beşer yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: abdpost

. Towntalk
remove_red_eye706

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur