Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DEN KRİTİK ADIM !!

Hashtag

İngiltere Hükümeti, Şampiyonlar Ligi'nin İstanbul'da oynanacak Manchester City - Chelsea karşılaşmasına 22 gün kala Türkiye’yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan ‘kırmızı listeye’ dahil etti.

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre; UEFA finalin belirli bir kapasiteyle seyircili oynanmasın karar verdi ve İstanbul’daki finale en az 9 bin taraftarın gelmesi bekleniyor.

Ancak geçen yıl Covid-19 nedeniyle İstanbul’dan alınan Şampiyonlar Ligi finali bu yıl da İngiltere tarafından alınmak isteniyor.

Finalin oynanmasına 22 gün kala İngiltere Hükümeti, Türkiye’ye gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan ‘kırmızı listeye’ dahil etti. Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor.

Kararı duyuran İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, İngiliz taraftarların Şampiyonlar Ligi finali için İstanbul’a gitmemeleri gerektiğini söyledi. Shapps, İngiltere Futbol Federasyonu ile UEFA arasındaki görüşmelerin sürdüğünü ve finalin İngiltere’de yapılmasına hazır olduklarını belirtti.

İngiltere Futbol Federasyonu ve Premier Lig ekibi Aston Villa, finalin Olimpiyat Stadı’ndan alınıp Villa Park’a verilmesi için başvuruda bulundu. 29 Mayıs’ta Chelsea ile Manchester City’nin karşılaşacağı finalin İstanbul’dan alınması halinde Şampiyonlar Ligi finali iki sene üst üste Türkiye’den alınmış olacak.

İNGİLTERE YENİDEN KAPANMAK İSTEMİYOR

İngiltere’nin karantina kararının Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgisi olmadığını belirten İngiltere’de yaşayan BirGün yazarı Ziya Adnan, “İngiltere nüfusun yüzde 52’sini aşılamış durumda. Hindistan’dan ve Pakistan’dan gelenler karantinaya girmemek için İngiltere’ye Türkiye üzerinden geliyor. Bu karar tamamen o yüzden alındı. İngiltere yeniden kapanmaya gitmek istemiyor ve o yüzden bu ülkelerden temastan kaçınmak istiyor” dedi.

Bu takımların ikisinin de İngiliz olmasaydı bu teklifin yapılmayacağını vurgulayan Adnan, “Bir karar alınmış ve bana göre UEFA bu kararın arkasında durmalı. Futbolun doğasıyla oynanmamalı. Final İngiltere’de oynansa da dolu tribünlerle oynanmayacak. Böyle bir karar alınması bana göre etik değil. Zaten geçen sene İstanbul’da olan final Lizbon’a alındı. İki yıl üst üste bu haksızlık yapılmamalı. İki takımda özel uçağa binip İstanbul’da finali oynamalı. Ancak ne olursa olsun son karar UEFA’nın. Finali İngiltere’ye alırsa yapılabilecek bir şey yok” diye konuştu.

. Towntalk
remove_red_eye1684

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur