Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

17 MAYIS İNGİLTERE'DE HAYATİ GÜN !!

Hashtag

Başbakan, İngilizleri Covid sonrası özgürlüğe yaklaştıracak en önemli kararı verdilkerini söyledi Artık İngiltere’de bar, pub ve restoranlar tamamen açılıyor. Kucaklaşmaya izin çıktı. Aileler biraraya gelebilecek. tatillere yeşil ışık yakıldı. Boris Johnson 17 Mayıs’tan itibaren İngiltere’de hayatın yeniden başlayacağına söz verdi.

Enfeksiyon oranları şu anda Eylül ayından bu yana en düşük seviyelerde ve hastaneye kabuller düşmeye devam ediyor. Aşı uygulaması iyi gitmeye devam ediyor ve tüm yetişkinler Temmuz ayına kadar ilk doz aşılarını almış olacak.

İngiltere’de yetişkinlerin üçte ikisi ilk doz aşısını olmuş durumda ki bu 35 milyona tekabul ediyor. İkinci doz aşılarını yaptıranların sayısı da 18 milyonu geçti.

Rakamlar o kadar düştü ki son 24 saatte sadece 4 ölüm vakası kaydedildi.

Bu gece onaylanan ve 17 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak yeni hafifletme şunları içeriyor:

-Barlar ve restoranlar için kurallar rahatlatılacak. Müşteriler kapalı mekanda 6, dışarıda 30 kişiye kadar biraraya gelebilecek.

-Tatiller yeniden yasal olacak (izin verilen ülkeler ve Britanya içinde) ve 5.000 sterlinlik para cezaları kaldırılacak.

-Oteller, sinemalar, kapalı oyun alanları ve diğer işletmelerin yeniden açılmasına izin verilecek. (Masa servisi, sosyal mesafe ve NHS -uygulaması aracılığıyla check-in dahil olmak üzere katı pub kuralları kalacak.)

-Cenaze töreni yasakları kaldırılacak fakat düğün yasakları olduğu gibi devam edecek.

-Organize edilmiş yetişkin spor ve egzersiz sınıfları kapalı alanlarda devam edebilecek, saunalar yeniden açılacak.

-İngilizler tekrar yakınlaşıp birbirlerinin evlerinde kalabilecekleri için çok konuşulan seks yasağı da sona erecek.

Kaynak: Londra Gündem- https://londragundem.com/ingilterede-hayat-normale-donecek-boris-johnson-17-mayistan-itibaren-yasaklarin-kalkacagini-mujdeledi/

. Towntalk
remove_red_eye1979

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur