Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DE 2 TÜRK ÇETESİ İNSANLARI DOLANDIRDI !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri'nde paket servisi yapan Doordash gibi hesapları kiraya verenler arasında 2 Türk çetesi ölmüş vatandaşların adına hesap açıp onları kiraya verdiği iddia edildi.

İddianın sahibi bir Doordash kullanıcısı. Adının açıklanmasını istemeyen Doordash kullanıcısı, son aylarda New York ve New Jersey bölgesinde yaklaşık 1500 Türk'ün bu hesapları kiralayarak, bu işi yaptığını söyledi.

İddiaya göre, Mafya ile ortak çalışan çete elemanları, Türkiye ve Azerbaycan başta olmak üzere Amerika'ya turist vizesi ile gelerek, paket servisi yapman isteyenleri seçiyor.

Amerikan vatandaşı olmadan, Amerika'da hayatta kalmaya çalışan Türkler, sosyal medya uygulaması Telegram başta olmak üzere, Facebook gruplarından Doordash hesabı kiraya veren ilanları buluyor.

50-60 dolara kiraya veren çete üyeleri bu hesapları ölmüş Amerikan vatandaşlarının üzerine açarak, vergi ve diğer cezalardan kurtulmuş oluyor. Paket teslim işinde herhangi bir sorun yaşansa bile kiraya veren istediği anda ortadan kayboluyor.

SSN üzerinden açılan Doordash hesapları, Green Card veya vatandaşlık üzerinden alınıyor.

Bir çok eyalette paket servislerini takibe alan Polis, bu tarz kiralama işlemlerini kayda alıyor. Bu durumda kiraya veren değil, kiralayan Polisle sorun yaşayabiliyor.

Türkiye'den Amerika'ya turist vizesi ile gelen yaşları 20 ile 35 arası gençler, bu işleri yaparak araba kiralıyor hatta araba satın alıyor. Paket servisi pandemi sürecinde en revaçta olan meslekler arasında yer alıyor.

Kaynak: https://www.abdpost.com/amerika-da-turk-doordash-cetesi/67442/

. Towntalk
remove_red_eye3779

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur